vrijdag 5 augustus 2016

Inspiratie en de boel om gooien

Geïnspireerd worden kan op elk moment van de dag, niet alleen door Pinterest, Instagram of een tijdschrift. Ik word namelijk soms op de meest uiteenlopende plekken en op de gekste momenten geïnspireerd. Soms door dingen op straat, kijkjes door ramen of een kleurencombi die ik bij toeval zie wanneer ik bezig ben met mijn dagelijkse bezigheden. Het gebeurde me weer. Ik werd geïnspireerd door een plaatje van mezelf. Oké, dan wel op Pinterest maar toch. Nutteloos scrollend op Pinterest spotte ik een plaatje van mezelf die iemand van mijn Instagram had geplukt en ik al lang zelf had verwijderd.


Onze tafel stond op dat plaatje tegen de muur aan. Toen we de nieuwe tafel net binnen kregen, vond ik dit veel te veel de woonkamer in komen. De tafel ervoor was namelijk een stuk kleiner, ik kon maar niet wennen aan dat enorme ding in de ruimte. Dus stond de tafel al die tijd langs de muur, waardoor we ons telkens onhandig in de stoelen erachter moesten wurmen en ook nog eens moesten uitkijken om niet het stucwerk te beschadigen.


Het zien van het plaatje bracht mij op het idee om alles weer om te gooien. Proberen kan nooit kwaad toch? Als het niets is, zet je alles gewoon weer terug. Dus dat is wat ik deed, ik gooide de boel om. De tafel draaide een kwartslag, ik deed een korte stoelendans en kwam er achter dat deze opstelling veel meer extra ruimte gaf. De box verplaatste ik ook, waardoor die niet meer zo in een achterhaf hoekje staat maar wordt betrokken bij de eethoek. Wel zo gezellig voor ons zoontje!


De IXXI paste ik ook aan, ik wijzigde het formaat en haalde de wat hysterische gekleurde plaatjes er uit. Zo handig dat je dit zo vaak als je wilt kunt veranderen. Helemaal voor een persoon als ik! Nu pronkt er meer een pastelkleurige IXXI aan de wand en dit geeft een veel rustigere uitstraling en past helemaal super bij de rest.

Heerlijk om weer opnieuw geïnspireerd te worden. Door de boel even weer om te hebben gegooid, voelt ons huis weer aan als nieuw. Een heerlijk fris gevoel vind ik dat altijd, als kind kon ik daar al van genieten! Al eerder werd ik geïnspireerd door een plaatje van mezelf (lees hier). Wie weet heb ik jou ook wel geïnspireerd, ga lekker aan de slag zou ik zeggen! Het kan sowieso nooit kwaad de boel om te gooien, het brengt je vaak op nieuwe ideeën!

Liefs, Jet

18 opmerkingen:

 1. Zo leuk, alles weer helemaal anders!
  Vind je ixxi ook weer tof geworden. Rustig maar toch kleurrijk en vrolijk.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dat staat echt super zo! En ja, de kleinste dingen geven soms inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als ik jouw blog lees krijg ik altijd een bubs inspiratie, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie tafel!! Waar is die vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat voor kleur groen heb je hier gebruikt als lambrisering?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar komt de vloer vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supermooi! Welke kleur? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welke kleur laminaat is het?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi, Ik heb een vraag over het soort laminaat. Weet u toevallig welk soort laminaat dit is van quickstep?

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.