maandag 4 juli 2016

Behang doet wonderen

Behang, ik ben er dol op! Het is niet dat ik nou erg veel behang heb in huis, maar ik kan wel erg genieten van mensen die het aandurven een opvallend behangetje te gebruiken. Het kan zo veel sfeer geven aan een ruimte! En waarom ik het zelf niet veel gebruik? Behang met een print kan soms wat druk zijn, waardoor ik er al snel op uitgekeken ben. Er is één eis waar behang voor mij aan moet voldoen; de achtergrond kleur van het behang moet dezelfde kleur zijn als mijn muur (wit dus). Zo loopt het behang veel mooier over in de muren en het plafond. Daardoor oogt het meteen een stuk minder druk en kan ik er veel langer van genieten.


Mijn woods behang van Cole and Son bijvoorbeeld, al 1,5 jaar kijk ik er tegenaan en ik ben er nog lang niet op uitgekeken. De stroken lopen erg mooi over in de witte muren. Cole and Son heeft nog veel meer mooi behang, zoals het bekende groene palm behang. Al een lange tijd ging mijn hart sneller kloppen bij het zien van dit behang. Eigenlijk best hysterisch behang maar zo sfeermakend. Ik heb wel eens voorzichtig aan mijn vriend het behang laten zien, maar die vond het vreselijk.


Totdat ik bij toeval het palm behang tegen kwam in de kleuren wit met grijs. Net even wat rustiger en minder hysterisch als het groene. Maar wel met dezelfde mooie print. Dat zou hier perfect staan! Als zoiets eenmaal in mijn hoofd zit, krijg ik het er ook niet meer uit. Alleen moest ik nog wel goedkeuring van mijn vriend. Behang is niet iets wat je eventjes onopvallend in huis haalt. Heel voorzichtig liet ik het behang zien aan mijn vriend, mooi vond hij het in eerste instantie niet. Hij stemde er mee met een compromis, wat waarschijnlijk erg herkenbaar is voor de vrouwen onder ons. Ik mocht het behang kopen als hij alle WK wedstrijden zou mogen kijken. Dat had ik er wel voor over!


Zonder eigenlijk echt een doel te hebben met het behang bestelde ik het. Toen ik het behang eenmaal in huis had, kwam ik tot de conclusie dat de mooiste plek achter de bank zou zijn. De muur van bijna 4 meter is al vanaf het begin wit en ik wissel af en toe met lijsten en spulletjes aan de wand met het ophangsysteem. Helemaal tevreden met de zithoek was ik tot nu toe nog niet, ik was erg zoekende met wat ik er nou precies mee wilde. De bank bijvoorbeeld is voor mij een doorn in het oog doordat hij een paar maanden na aanschaf al ging inzakken en ging pillen. Door er behang achter te plakken zou de aandacht daar sneller naar toe gaan dan naar de bank zelf.


En dat klopt zeker! Door de stroken behang en de oude deur die er tegenaan pronkt, is de zithoek een stuk gezelliger, knusser en mooier geworden en ben ik veel meer tevreden. Het staat super in combi met de pastel tinten. Dit had de zithoek even nodig! En mijn vriend? Nou die vind het stiekem toch ook wel erg mooi!

Liefs, Jet


7 opmerkingen:

 1. Haha geweldig, de herkenning :) Zo krijg ik er ook wel eens iets door. Een dealtje maken ;)
  Ik durf dat niet zo, dat behang. Maar ik vind het wel super staan ♡
  En ik blijf fan van het andere behang dat je al hebt!
  Fijne dag x Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha geweldig, de herkenning :) Zo krijg ik er ook wel eens iets door. Een dealtje maken ;)
  Ik durf dat niet zo, dat behang. Maar ik vind het wel super staan ♡
  En ik blijf fan van het andere behang dat je al hebt!
  Fijne dag x Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een supertof behang!
  En staat heel er mooi zo achter de bank. Is het net een wat opvallender plekje geworden ofzo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staat echt heel mooi dit behang! de zithoek ziet er nog knusser uit nu... Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw het staat echt zó tof! Snap dat je hiervoor alle EK wedstrijden meekijken voor over hebt hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke behang zeg, staat heel goed ook met die deur. Waar komt die deur vandaan? Ook zelf opgepimpt?
  Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Deur komt van www.destijdsch.nl waar ze oude deuren verkopen! Kocht 'm zo :)

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.