woensdag 27 juli 2016

Geometrisch verf idee

Een werkkamer, dat was mijn grote wens voordat we hier heen verhuisden. Een plek om te bloggen en DIY's te doen. Genoeg kamers, dus dat konden we makkelijk realiseren.  De werkkamer was vooral een plek die er leuk uit zag maar eigenlijk nooit gebruikt werd (benieuwd hoe de werkplek er toen uit zag? Klik dan hier). Vorig jaar rond deze tijd kocht ik een Imac en dat was reden om de kamer weer opnieuw op te leuken in de hoop er weer vaker te zitten. Al gauw was ons kleintje op komst en kreeg de kamer een nieuwe bestemming en verhuisde de Imac naar de woonkamer.


De rest van de spulletjes uit de werkkamer verhuisden om die reden naar de rommel/was kamer. Zo'n kamer die iedereen wel in huis heeft, waar alles uiteindelijk belandt zonder echte bestemming. Bij ons vooral een saaie witte ruimte met aan 1 wand allemaal verschillende kasten waar van alles uitpuilt, een bureau waar ik veel te makkelijk allerlei zooi op gooi en een wasrek. Super handig om te hebben zo'n kamer natuurlijk, maar gezellig is anders.


Door de ruimte een likje verf te geven zou het eindelijk een ruimte worden waar ik met iets meer plezier de was kan gaan vouwen, de administratie kan wegwerken en af en toe een cadeautje leuk kan inpakken. Vanwege de hoge muren door een schuin lopend dak had ik weinig zin om zo'n hele muur te verven. Lambrisering wilde ik ook niet, dit is namelijk al in vaker terug te vinden in ons huis. Ik wilde juist iets nieuws!

Maar gelukkig is daar Instagram, voor mij denk ik wel de beste plek om geïnspireerd te worden. Ik zag daar meerdere keren een wel heel leuke en makkelijke verf-techniek voorbij komen. Een geometrische vlak in de hoek van een kamer. Dat leek me nou perfect voor deze kamer! Door het vlak niet helemaal tot het plafond te doen, creëer je een leuk en knus hoekje zonder dat je de hele muur hoeft te verven. 


Ik koos voor mint, dit keer een wat lichtere versie dan de vorige keer (Karwei IG PS 1168) Ik zorgde er voor dat het vlak precies in de hoek van het bureau kwam, dit zorgt voor een knus hoekje. Ik combineerde dit met veel wit, hout en wat grijs-tinten. De stoel kreeg voor de derde keer een andere kleur. Na okergeel en army groen kreeg hij nu de kleur grijs. Wat mooi contrast geeft bij alle lichte en zachte tinten. Ik gebruik trouwens altijd Montana Gold spuitbussen, deze werken super als je het mij vraagt! Ik heb een adresje gevonden niet ver van huis waar ik ze kan kopen in veel verschillende kleuren (je kan ze trouwens ook vinden op Bomber). Erg handig als je van veranderen houdt!

De poster met het ijsje komt uit de shop Petite Louise. Ik word telkens zo vrolijk van deze shop. De eigenaresse Richarda verkoopt veel verschillende unieke posters en kaarten van verschillende illustrators en ontwerpers. Toevallig woont ze bij mij in de buurt en dit keer kwam ze de poster zelf even bij me langs brengen, wat een service! Ik hoef haast mijn deur niet meer uit voor de kleine veranderingen in huis. Zo heb ik echt alles in de buurt met 5 minuutjes fietsen (Loods 5, Ikea, Karwei). Is dat niet perfect voor een interieur blogger? 


Helemaal tevreden ben ik met de werk/was/rommelkamer. Ik heb toch een gezellig hoekje kunnen creëren in de 'chaos' van uitpuilende kasten, was en andere zooi. Heb jij ook zo'n saaie ruimte in huis die je nog wel een beetje kan opleuken? Denk dan eens aan deze simpele verftechniek, het knapt de boel goed op en het is zo gedaan!

Liefs, Jet

3 opmerkingen:

  1. Heel mooi geworden! Prachtige kleur ook! Ik droom ook van zo'n plekje voor mezelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is een werkplek in een rommelige kamer handig, vraag ik me af?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Héél herkenbaar! Vind het ook zo lastig om mijn werkkamer netjes te houden! Daarom onlangs ook weer opnieuw gestyled; een goede reden om het daarna weer netjes & opgeruimd te houden! :) Vind het geverfde vlak prachtig trouwens! Wat een toffe kleur ook dat hele zachte mint! Liefs Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.