maandag 13 juni 2016

Peach in de hal

Onze hal; de plek met mijn lievelingsbehang, wat knopen aan de muur en een bankje. Een fijne binnenkomer voor onze gasten. Geen rommelige kapstok te vinden met tientallen jassen. We hebben het geluk met een washok naast de hal waar we al onze jassen kunnen opbergen. Maar door de komst van onze kleine man moest de hal plaats maken voor een kinderwagen. Zo moest het steigerhouten bankje dat er stond verplaatst worden naar de tuin om ruimte te creëren. En zo hadden we opeens een nog al kale hal met als enige functie; de opslag van de kinderwagen. 


En niet alleen de kinderwagen, er komt nog veel meer bij kijken. Wat dacht je van de maxi cosi? Het hele huis wordt overgenomen door onze kleine man. In elke hoek slingeren er wel spuugdoekjes, flessen en spenen rond. Meerdere moeders hadden me hier al voor gewaarschuwd Ik had er dus niet zo zin in dat de gang ook helemaal zou worden overgenomen. Gelukkig bleek er (met wat proppen) toch nog net wat ruimte te zijn voor een klein kastje  En kennen jullie dat ene grijze theekastje nog die ik op de kop had getikt via marktplaats? Daar was even geen ruimte meer voor, dus leende ik 'm uit aan mijn moeder. Ze is net zo dol op alles wat met interieur te maken heeft als ik en blijft haar huis non stop veranderen. Ze kon het kastje dus wel gebruiken voor de afwisseling. 


Dat kastje bleek het perfecte formaat voor onze hal. Zo kwam het dat ik mijn moeder heel lief aan moest kijken of ik het kastje misschien weer terug zou mogen. Zoiets kun je gewoon weer terug vragen, als het maar in de familie blijft, toch? Mijn moeder zou mijn moeder niet zijn geweest als ze het kastje niet had geverfd in de juiste kleur. Echt, zij verft alles wat los en vast zit! Zo verfde zij het kastje in haar lievelingskleur blauw. Ze bracht mij op een goed idee.


Bij de Kwantum had ik al een paar keer verliefd staan kijken naar de verschillende kleuren krijtverf die ze daar verkopen. Wat zo handig is aan krijtverf is dat je niet hoeft te schuren van te voren of grondverf hoeft te gebruiken. Dit was het juiste moment om eens zo'n potje uit te gaan proberen. Ik koos voor de kleur 'peach'. Het verven was zo gedaan. Ik vind de kleur mooi afsteken bij het behang, een echte eye catcher als je de kinderwagen (die ik voor de foto even heb weggehaald) weg denkt. Door het kastje heb ik mijn hal toch weer een beetje terug! Ik ben toch wel benieuwd hoe de lezers die ook mama zijn hun huis stylish verantwoord houden met kids. Reacties zijn welkom! 

Liefs, Jet


7 opmerkingen:

 1. Super gaaf weer! En nog leuker dat ik heel toevallig datzelfde potje verf in m'n kast heb staan maar nog niet heb gebruikt! Geen verkeerde keus dus :-)! X ramona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw echt hele mooie foto's! ♡ En perfect gestyled!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. so in love with that wallpaper =)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het theekastje is een echte eye catcher geworden in het roze! En nee, geen ervaring met kinderspullen in huis; maar wel met de benodigdheden voor een kat (kattenbak, krabpaal en speeltjes die ik uit het zicht probeer te houden haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg mooi geworden! Mooi kleurtje ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier is de krijtverf van Kwantum ook goed bevallen. Ik ging aan de slag met Fudgy Ocher, een licht gele kleur. Resultaat is erg fijn. Wat is jullie hal toch een plaatje. Het behang staat hier ook nog op het lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.