dinsdag 28 juni 2016

Nix moet, Nixen mag

Naast mijn liefde voor interieur en styling ben ik ook een liefde aan het ontwikkelen voor kids styling. Dit gaan jullie dan ook zo nu en dan terugvinden op mijn blog. Ik kan geen genoeg krijgen van kinderkamer accessoires, leuke en originele speeltjes en hippe kleertjes. Dat laatste is misschien wel het allerleukst. Mijn kleintje leuk aankleden met de mooiste kleertjes. Je ziet op het moment erg veel zwart wit kleertjes, met grappige teksten en printen. De ene nog origineler dan de ander. Heel leuk allemaal, maar ik mis soms wel gewoon mooie basic kleertjes.


De twee zussen Otti en Renée Nix van het baby en kinderkleding label Nixnut dachten daar net zo over. Het begon allemaal met het berichtje: 'Net wezen shoppen, maar ik kan geen één baby merk vinden dat basic is maar ook uniek.. laten we een baby label opzetten samen'. En zo ontstond Nixnut, een uniek merk dat ze konden delen met familie, vrienden en nog veel meer.


Nixnut is een no-nonsense kledingmerk voor baby's en peuters. Het ontwerp heeft een eenvoudige uitstraling met een speelse touch; basic designs met hippe, speelse details. Het merk staat voor 'Little & Laidback', wat je kunt lezen als ' lekker zittend'. Comfortabel om te dragen tijdens het spelen en het slapen. De collectie is met zorg, Fair Trade, geproduceerd in Europa. En waarom de naam Nixnut? Een nixnut is iemand die niets doet, net als een pasgeboren die alleen maar drinkt en slaapt de hele dag.


Mijn zoontje Peppe van 7 weken oud mocht het label uit proberen. En deze mama natuurlijk ook een beetje. Ik was eigenlijk al meteen verrast bij het uitpakken. Leuk om te zien dat er al zo veel aandacht besteed is aan de manier van verpakken; een mooie stevige katoenen tasje met de naam van het label. De inhoud was nog fijner; een prachtige onesie in antraciet met mooie details zoals de houten knoopjes. Een stoer grijs gespikkeld vestje van jogging katoen met dezelfde details. Om het helemaal af te maken, zaten er ook nog een reversible bib bij en schattige slofjes. Allemaal voorzien van het mooie bruine leren labeltje 'nixnut'. Het straalt meteen zoveel liefde en kwaliteit uit!


Peppe heeft de afgelopen tijd alle items uitgeprobeerd en wat staat het hem goed! Ik ben bijvoorbeeld helemaal gek op onesies, lekker comfortabel voor die kleintjes en het ziet er zo schattig uit. De onesie van nixnut is tot nu toe mijn grootste favoriet! Ik krijg veel complimenten als hij 'm aan heeft. En een fijne bijkomstigheid voor mama; het feit dat het een super zacht stofje is. Daar kwam ik achter tijdens het laten boeren. Zo wil je je kleintje nog meer knuffelen (althans ik).
De bandana bib gebruik ik regelmatig als stoer sjaaltje bij bijvoorbeeld een eenvoudig setje. Dit maakt het meteen helemaal af. Super handig ook dat het reversible is, zo kun je hem aan beide kanten dragen. Het vestje staat hem ook erg stoer, ideaal om even over een t-shirtje te doen als het wat kouder is of hij naar buiten gaat. Helemaal in combi met de bijpassende slofjes die hem stiekem eigenlijk nog net iets te groot zijn. Maar ik denk dat meerdere moeders dat wel herkennen, te groot of niet, we trekken het ze gewoon aan!


Wat een fantastisch merk is Nixnut, ik ben fan! Ik hou van het feit dat het mooi basic en comfortabel is en goed nagedacht is over de details. Je ziet meteen dat er veel liefde in is gestoken door de twee zussen! Het combineert erg fijn met de kleertjes met prints en teksten. Leuk om hier over te mogen bloggen en ik hoop dat er binnenkort nog meer nixnutjes in Nixnut mogen spelen en slapen!

Liefs, Jet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.