maandag 20 juni 2016

Lief wonen met mint

De monochrome trend begint steeds meer vervangen te worden door de kleuren trend. Niet alleen in mijn eigen interieur. Om me heen zie ik dit ook steeds meer gebeuren. Een trend is een trend en trends gaan eenmaal over. Helemaal niet erg, zo kunnen we weer nieuwe trends uitproberen en wordt het stylen in huis nooit saai.

Naast mijn liefde en obsessie voor roze, ben ik nu ook een lichte obsessie aan het ontwikkelen voor de kleur mint. Dat deze twee kleuren mooi combineren wist ik al wel, in mijn eerste 'op-mezelf-woon studiootje' waren dat mijn basis kleuren. Grappig om te zien dat ik daar nu weer voor kies.  Zo koos ik eventjes geleden naast het roze bewust voor wat kleine mint kleurige details. Dit omdat ik het babyhoekje met de box leuk wilde stylen. Maar met een jochie op komst leek roze nou niet helemaal de juiste kleur. Na eventjes mosterd geel en army groen te hebben uitgeprobeerd, was ik toch echt toe aan een blijvende kleur.


Bij Sweet Living shop, een site met onder andere veel rotan maar ook producten van hippe merken als House Doctor, Hübsch, Madam Stolz en Bloomingville, ging ik op zoek naar leuke passende accessoires. De naam van de shop sprak me eigenlijk meteen aan. Sweet living.. precies waar ik nu een beetje heen ga met mijn interieur. Zacht en lief, net als mijn pastelkleurtjes. Met de zoekterm 'mint' op deze webshop kwamen al gauw alle producten in die kleur op mijn scherm. Op kleur zoeken is zo ontzettend handig, zo hoef je niet de hele site af te zoeken naar dat ene specifieke kleurtje.
Zo kwam ik al scrollend de vaas tegen van House Doctor die ik al eens eerder had gespot bij blogger Jessica. Groenig, bijna tegen mint aan en helemaal van klei, wat een mooi materiaal. Met al het wit in huis steekt de kleur erg mooi af. Een mooi exemplaar voor mijn wekelijkse bloemen, maar zelfs zonder bloemen staat hij prachtig. De broodtrommel van Bloomingville vond ik altijd al te gek, maar ik had het kleurtje toen nog niet in huis. De trommel is een mooie lichte kleur mint. Het leek me leuk de kleur door te voeren in de keuken. En wat staat hij super. Wat kleur wel niet kan doen in een witte keuken!


Mijn vriendinnetje, met wie ik de liefde voor mint al deel voordat er überhaupt woonaccessoires in te vinden waren, vond laatst op een vintage markt een oude deur in de kleur mint. Te gek vond ik het, dat leek mij ook wel wat! Bij het zien van de veranderingen bij blogger Lisanne was ik om. Ze had haar nieuwe bank mooi gecombineerd met een oude roze deur. Soms heb je net even dat beetje inspiratie nodig. Ik kon achter de bank nog wel iets opvallends gebruiken namelijk. Op internet ging ik op zoek naar oude deuren. Wat een ruim aanbod! Er zijn veel sites te vinden die ze verkopen en elke site heeft ontelbaar veel unieke deuren. Al gauw had ik een mooi exemplaar gevonden (in mint natuurlijk). Om het mezelf niet al te moeilijk te maken zocht ik niet verder maar bestelde ik 'm gewoon meteen. Redelijk impulsief, maar totaal geen spijt van want hij bleek in het echt nog veel mooier te zijn dan op de onduidelijke en veel te kleine plaatjes. Prachtig in combi met de nieuwe spullen van Sweet Living; oud met nieuw combineert zo fijn!


Ik hou er van steeds meer unieke items toe te voegen in huis en dit te combineren met design en low budget producten. Helemaal met deze nieuwe kleurencombi! Dit maakt ons plekje echt 'eigen'. Op het moment zit ik vol inspiratie dus jullie horen snel weer van me!

Liefs, Jet

2 opmerkingen:

  1. Wat een toffe foto's!! Ben zelf op dit moment ook in een bui dat ik zin heb om alles te verander in m'n interieur, en ben al een tijdje aan het nadenken welke kleuren ik nou precies wil.. De zachte roze en mint kleur komen steeds terug, maar dacht dat ik de combinatie van beide niet wat vond.. Tot dat ik dit zag, vind het eigenlijk wel heel tof!! En vooral verliefd op die deur, echt heel gaaf!! Leuk ook dat er met stift nog maten opgekrast zijn! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik raak ook maar niet uitgekeken op mint! Soms vind ik mezelf een saaie muts omdat ik de laatste tijd zo "kleurvast" ben. Zo is het okergeel en het roze ook nog steeds niet verdwenen! Ik hou ook van het zoete, lievige sfeertje in huis zonder dat het té meisjesachtig wordt. Voor het eerst onlangs een wat hardere kleur in huis gebracht met het petrol. (Een kleur die ik nog niet zo heel lang geleden nota bene nog vreselijk vond!) Mooie blog weer en prachtige foto's! Liefs Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.