dinsdag 31 mei 2016

String Pocket | review Fonq.nl

Iedereen met een lichtelijke zwak voor Scandinavisch design kent de String Pocket wel. Hier ook al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Het ophangsysteem, bedacht in 1949 door de Zweedse architect en designer Nisse Stringing, is in veel Scandinavische inrichtingen terug te vinden. Via Fonq mocht ik dit prachtige product reviewen. Een prachtig minimalistisch en tijdloos ontwerp, ik hou er van!


De String Pocket staat erg leuk in de keuken om je bijvoorbeeld je mooiste servies op uit te stallen. Maar je ziet ze ook regelmatig terug in hippe kinderkamers met het leukste speelgoed. Zelf vond ik de keuze voor de plek daarom nog best lastig. Zo'n mooi systeem zal overal in huis wel tof staan! Uiteindelijk koos ik voor een leeg keuken-wandje, die kon nog wel wat moois gebruiken! Nu pronkt daar de String Pocket en kan ik afwisselen met mijn servies.


Er zijn verschillende varianten te koop die er wat van weg hebben. Zoals het boekenrekje van de Hema die de meesten interieur-liefhebbers wel aan de muur hebben hangen. Waaronder ik zelf. Maar dit is niets in vergelijking met de String Pocket. De String Pocket is een kleinere (en veel stevigere) variant en kan dus makkelijk op kleine muurtjes worden gehangen. Of wat dacht je bijvoorbeeld van boven het aanrechtblad? Dit exemplaar steekt namelijk niet veel uit en neemt weinig ruimte in beslag. Ideaal!


Nu hebben jullie gezien hoe het staat met servies in de keuken. Maar het leek me leuk hem ook nog te stylen met kinder-accessoires. Zo kun je zien hoe veel kanten je met het systeem op kunt. Wie weet verplaatst hij nog eens een keer naar de babykamer, want ik vind dit stiekem ook wel erg leuk!


Zo zie je maar weer hoe veelzijdig dit ontwerp is. Je hebt de String pocket in verschillende varianten; wit met licht hout, wit met donker hout maar ook in groen. En het leuke is, je kan het systeem uitbreiden. Je kan de onderdelen eenvoudig combineren. Zo kun je zelf de positie van de muurpanelen bepalen maar ook de positie van de planken kan steeds aangepast worden. Ik hou het zelf hier gewoon lekker bij, want ik ben juist enthousiast over het minimalistische er van!

Liefs, Jet3 opmerkingen:

  1. Wat en leuke review! En inderdaad een lastige keuze vind m ook wel erg mooi met die spulletjes van Peppe :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig gestyled Mariët! Deze versie is ook zóveel mooier als de Hema versie he!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.