zondag 6 maart 2016

Het perfecte vloerkleed

Iedereen heeft vast wel zo'n plek in huis die net niet helemaal naar wens is en waar je vanaf het begin mee loopt te klunzen. Laat dat bij mij nou net een erg belangrijke hoek zijn; de zithoek. Al tijden ben ik zoekende naar wat ik daar nou mee wil. We hebben een heerlijk grote bank, alleen door de grootte is het wel extra lastig er een knus en gezellig geheel van te maken. Ik werkte veel met posters boven de bank, iets waar ik eigenlijk niet helemaal tevreden meer over was. En er mistte ook een gezellig vloerkleed. Dit weekend ging ik eens serieus op zoek.


Een perfect vloerkleed had ik tot nu toe dus nog niet gevonden. Er is zoveel keuze aan kleden, qua kleuren en materialen en elk vloerkleed geeft weer een ander sfeer aan je huis. Een egale print of juist meerdere kleuren? Een lastige zoektocht die ik het liefst maar uitstelde en uitstelde. Ik weet wel hoe belangrijk een vloerkleed is voor een ruimte, het geeft de warmte en sfeer die een woonkamer nodig heeft. Dus hard nodig was het zeker!


Dit weekend besloot ik toch maar weer eens op zoek te gaan naar een kleed. In plaats van online zoeken, deed ik mijn favoriete woonwinkel-rondje; Kwantum, Karwei, Loods 5 en kwam uiteindelijk uit bij Leen Bakker. De hoop had ik eigenlijk al op gegeven. Maar plots lag daar opeens een prachtig kleed naar me te lachen met een heel vriendelijk prijsje. Een showmodel. Diegene die dat heeft bedacht is geniaal!
Ik kende het Rodeo vloerkleed wel al, maar het leek me in eerste instantie te grijs in combinatie met onze grijze bank. De handgeweven grove structuur van het kleed heeft een beetje weg van het geweldige maar voor mij onbetaalbare kleed van Zuiver. Voor dit prijsje kon ik 'm niet laten liggen. Vol adrenaline kwam ik thuis, want wat kan een mens toch ontzettend blij worden van koopjes!


Het kleed stond juist prachtig! Er moest alleen nog wel wat kleur toegevoegd worden, anders werd het allemaal veel te grijs. En door het kleed kreeg ik meteen nieuwe inspiratie, het leek me een leuk idee om een keer iets ronds boven de bank te hangen. Het leek met net even wat speelser. Ik had het magneetbord van het merk Deens wel eens eerder op Instagram gespot. Ik wist dat Loods5 deze ook verkocht, erg handig als je er dan ook nog eens heel dichtbij woont. De groene tinten bij de eethoek wilde ik ook graag terug laten komen in de zithoek. Thuis zette ik meteen de spuitbus er op en veranderde het magneetbord van brons in legergroen. Wat leuke kaartjes er op en zie hier het resultaat!


Helemaal tevreden en ook een klein beetje opgelucht dat de zithoek eindelijk weer naar wens is. Wat een gezelligheid zo met het kleed en het bord doet ook wonderen. Het leuke is dat ik daar mee kan afwisselen, ook eindelijk eens een plekje voor bijvoorbeeld een leuke foto! Mijn zoektocht heeft in ieder geval

Liefs, Jet

5 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf kleed zeg! Het totaalplaatje is ook echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Viel me al op dat je zithoek erg weinig op de foto stond haha! Het is echt prachtig geworden deze mini metamorfose! Leuk he hoe een paar kleine veranderingen een ruimte zoveel mooier kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het heel mooi, en lekker stoer! Goede keus :) liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! En ook een superfijne bank! Ook van Kwantum, Karwei, Loods5 of Leen Bakker?

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.