maandag 21 maart 2016

Slaapkamer styling met Kitsch Kitchen

Een tijdje terug had ik het geweldige en nog al impulsieve idee om de slaapkamermuur een kleurtje te geven (bekijk de blogpost hier). Ik vraag me nog steeds af hoe ik zomaar opeens bij die kleur blauw kwam. Het is nooit mijn favoriete kleur geweest en je zal niet gauw iets blauws in ons huis aantreffen. Maar toch koos ik voor blauw (iets met hormonen of zo) al gauw bleek de kleur erg lastig te combineren en liet ik het voor wat het was.


Vier lange maanden heb ik het aangekeken en met alle moeite de kamer geprobeerd te stylen. En vier maanden duurde het om de moed bij elkaar te verzamelen om vriendlief te vragen of hij de muur misschien toch een ander kleurtje wilde geven. Met het slappe maar goed werkende excuus 'het zullen de hormonen wel zijn geweest' stemde hij gelukkig toe.


Grijs leek me een goede neutrale kleur voor de slaapkamer. Een kleur waar ik makkelijk mee zou kunnen afwisselen. Aangezien ik nog steeds tevreden ben over de grijs die ik eerst in de woonkamer had en de babykamer nu ook heeft, leek me het een goed idee deze ook te gebruiken voor de slaapkamer. Het is een warme maar lichte kleur grijs, bijna richting taupe. Op Instagram krijg ik regelmatig de vraag welke kleur het precies is. Nou eigenlijk niets spannends, het is IG PS 1027 van de Karwei (zoals ik al eerder zei in mijn vorige blogpost, ik kies nooit spannende merken of namen).


Ik stylde de kamer met de prachtige witte Alambre lamp van Kitsch Kitchen, die geïnspireerd is door de bekende Acapulco stoel. Een ijzeren frame verbonden met Mexicaans wasdraad. Doordat we een schuin lopende muur en dus ook plafond hebben, hangt de lamp mooi te pronken aan de houten balk boven het bed. Zo'n houten balk kan wel wat opvallends gebruiken. Wanneer je de kamer binnen komt, kijk je meteen naar boven! 


Om wat extra kleur in de kamer toe te voegen, koos ik ook een vlinder poster uit op de site van Kitsch Kitchen. Het geeft meteen wat gezelligheid en past leuk bij de planten. In de webshop van Kitsch Kitchen vind je trouwens nog veel meer leuke posters met bijvoorbeeld bloemen, fruit en vintage plaatjes. En een fijn weetje; ze kosten maar €5,95 per stuk. Zo fleur je de boel al op voor een klein prijsje! Helemaal klaar ben ik nog niet met de slaapkamer, ik blijf brainstormen over leuke accessoires, kleurtjes en hang deco. Wordt vast vervolgd!


Liefs, Jet

5 opmerkingen:

 1. Ik vond de blauwe muur ook mooi, maar ik snap dat je bent geswitcht! Dit is wel heel mooi, en rustig. Prachtige foto's, de vlinder poster is heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi geworden, en wat een prachtige lamp zeg! Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar kan je het beddengoed vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er prachtig uit! Ik ben benieuwd waar je het dekbedovertrek vandaan hebt?

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.