zaterdag 20 februari 2016

Ixxi 'Sweet Poetry'

IXXI is niet meer weg te denken in het interieur-wereldje en ook ik ben gek op dit ontwerp! Je ziet ze steeds vaker in de hipste woonkamers pronken in verschillende printen en maten. Tot kort geleden had ik nog niet mijn favoriete ixxi gevonden. Bij anderen zag ik wel hele mooie maar ik wilde toch net even wat anders. Totdat mijn moeder me vertelde over een geweldige brocante pastelkleurige variant die ze had gespot in een winkel. Eigenlijk voor haarzelf, maar met mijn voorliefde voor brocante was ik ook wel nieuwsgierig geworden en ben ik meteen gaan kijken. Mijn moeder stelde me niet teleur; ze had helemaal gelijk!


De naam 'Sweet Poetry' zegt eigenlijk al genoeg. Een pastelkleurige ixxi met allerlei schattige poëzie album achtige plaatjes. Het is de perfecte beschrijving voor deze prachtige ixxi. Boven de nieuwe eettafel konden we wel iets groots gebruiken. Tot nu toe heeft daar nooit iets gehangen, angst voor gaatjes in de muur. Ixxi geeft daar in een erg fijne oplossing; geen gaatjes in de wand want je plakt 'm gewoon vast met poster-strips. Er zaten 36 plaatjes bij van 20 bij 20 cm. Zo kon ik zelf helemaal kiezen op welke volgorde ik de plaatjes wilde en in welke maat ik de ixxi wilde. Ik koos voor een rechthoek in de lengte. Fijn dat ik kan blijven afwisselen!


De kleuren in de ixxi zijn  perfect voor hier; veel roze maar ook wat geeltinten en daarbij komt ons nieuwe kleurtje op de muur (kiezelgroen) er ook nog eens in terug! Zo kan ik in huis veel meer kanten op met verschillende kleuren. Als het al maar een beetje terugkomt in de ixxi is het een match!


De ixxi heeft echt voor mij iets toegevoegd aan de eethoek. Maar ik heb natuurlijk ook rekening te houden met de man in huis, die overigens tot mijn grote verbazing ook helemaal gek is op onze nieuwe aanwinst. De ixxi is natuurlijk wel erg liefjes, maar met wat stoere kleuren en items probeer ik dat weer een beetje te compenseren. Zo spoot ik bijvoorbeeld een Eames replica in een stoere kleur groen. 'Lief roze' en 'stoer groen' is een prima combinatie, helemaal nu met onze ixxi!

Liefs, Jet

2 opmerkingen:

  1. Ik vind Ixxi's echt heel tof. Ik zou zelf wel het Meisje met de Parel in een pixelversie willen hebben en dan heel groot op de muur. Ik vind die namelijk zo tof. Die van jou is ook heel erg gaaf met die lieve kleurtjes. Een echte blikvanger.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow dit is echt een gave Ixxi. Prachtig en ook nog eens heel origineel.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.