maandag 29 februari 2016

Een zwak voor houten wand deco

Kleine details aan de muur; ik ben er gek op! Het geeft een leuk en persoonlijk sfeertje en breekt net even die ene lange of te witte muur. Eigenlijk heb ik dit nog veel te weinig in huis, puur uit angst voor gaatjes en beschadigingen van mijn muur. Plus dat ik nou niet echt handig ben met de boormachine en ik al mijn klusjes opstapel voor als mijn schoonvader weer eens een keer komt klussen. Voor sommige wand decoratie heb ik een extra gaatje in de muur zeker over. Gelukkig was het weer klusjesdag en kon alles worden opgehangen. In dit blog show ik jullie mijn favoriete wand decoratie.


Met stip op 1; de bekende Muuto dot, een houten knop die op elke plek in huis wel leuk staat! Gewoon voor de sier aan de wand.. zonder functie? Dat mag bij deze knop! De knop kan ook gebruikt worden als haak om bijvoorbeeld een lamp aan te hangen, een slinger of een poster. Hij is in meerdere maten te krijgen, ik heb zelf maatje 'small'. Een prima en zelfs betaalbaar formaat.

Mijn aller nieuwste aanwinst en groot favoriet; het ronde houten wandplankje die ik kocht bij Store Without a Home. Het geeft een speels effect zo op de muur en een verdwaald cactusje of poppetje krijgt daar opeens een pronkplek! De combi van deze twee vind ik super, het breekt vooral de lange muur en maakt het net even allemaal wat spannender en speelser. Laat ik daar nou net van houden!


In de babykamer mag zo'n leuk detail natuurlijk ook niet ontbreken. Ik geloof dat ik een zwak heb voor alles wat van hout is, rond is en aan de wand kan. Ik viel namelijk als een blok voor de HAY gym hook. Een ronde houten haak waar je van alles aan op kunt hangen, denk aan een lamp, een sjaal, of bijvoorbeeld een theedoek. Maar die net als de Muuto dot gewoon al mooi is zonder dat er iets aan hangt, omdat het ontwerp al van zichzelf zo ontzettend leuk is. In de de babykamer dient hij vooral als haak voor kleertjes, zo heb ik nu mijn  favoriete item er aanhangen en kan ik daar mee blijven afwisselen.


En als laatste de schattige houten haken van het Deense merk Hagelens. Zij verkopen houten haken in allerlei verschillende vormen zoals wolkjes, sterren en veren. Perfect voor de kinderkamer. Ik koos voor het 'papieren' bootje en vliegtuigje. Een strak maar speels design! Erg handig voor naast de commode om een badjasje of handdoek aan op te hangen. 


Zo zie je maar weer dat dit soort kleine details aan de wand heel veel verschil kunnen uitmaken. Ze geven net dat extra's aan je interieur! Nu moet ik wel eerlijk er bij vertellen dat deze items allemaal niet heel goedkoop zijn. Mijn tip aan jou (precies zoals ik het deed) koop alles in etappes, dan blijft het leuk voor je portemonnee! Ik heb er ook even over gedaan om dit alles bij elkaar te verzamelen maar ben er wel super blij mee! 

Liefs, Jet

5 opmerkingen:

 1. Die muuto dot is echt leuk! Die gaat op mijn verlanglijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ook super blij met mijn Hay gymhook! Heb lang getwijfeld of ik wel een gat in de muur wilde boren voor deze trend, maar heb er geen moment spijt van gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn ze allemaal leuk zeg!!
  Mijn favoriet van allemaal zijn denk ik toch wel de laatste 2.
  Het vliegtuigje en bootje zijn toch superschattig voor op een baby- of kinderkamer.
  Kende ze helemaal nog niet, dus extra leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo gaaf bij elkaar bedacht! Meteen enthousiast om het ook te bestellen. Is de Muuto dot eikenhout of essenhout? De kleur van jou dot past zo mooi bij het plankje!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.