zondag 7 februari 2016

Inspiratie ligt op de loer

Wanneer je zwanger bent, mag je alles afschuiven op 'de hormonen' toch? En ja, dat is wat ik nu ook doe. Mijn verander-drang is erger dan ooit tevoren. In mijn hoofd verander ik wel 10 x op een dag van stijl en kleur. Elke witte muur in huis is onveilig en ik wil ze het liefst verven in de meest uiteenlopende kleuren. En wanneer ik iets leuks online zie, wil ik het meteen dezelfde dag nog in huis halen.

Als die muur dan geverfd is en als ik dat item dan impulsief heb gekocht, begin ik toch weer te twijfelen en begint het ontevreden gevoel al weer te knagen.. "wat als.." Om moe van te worden!
Om precies die reden zat ik even in een interieur dipje..  zo vroeg ik mezelf opeens af of ik de stijl die ik nu heb wel de stijl is die ik het liefst zou willen. Maar wat dan wel, ik was totaal inspiratieloos.


Toen opeens zomaar uit het niets, midden in die enorme inspiratie-dip, een heel helder moment; ik deed een basilicum plantje van de supermarkt met het bakje en al in een potje. Het bakje van het plantje was legergroen, het potje roze. En voilla, daar was mijn inspiratie opeens weer helemaal terug, wat een prachtige kleurencombi! Ja echt, inspiratie ligt altijd en overal op de loer. Op slag verliefd ben ik meteen op Pinterest op zoek gegaan naar deze kleurencombi en ja echt ik wist het opeens, dit is wat ik wilde. Vrij impulsief fietste ik de volgende dag al richting bouwmarkt om dat ene kleurtje groen te halen. Ook bestelde ik een prachtige ixxi die daar wel heel mooi bij zou staan. Over impulsief gesproken!


En dat nieuwe kleurtje kwam ook nog eens goed uit. Want door de komst van onze nieuwe tafel met een wat lichter blad, kon die hoek wel wat extra contrast gebruiken. Zo koos ik dus voor de kleur kiezelgroen van Flexa. Een kleur die ik al wel eens eerder bij mede Instagrammers voor bij had zien komen. Zo kon ik goed zien dat het wel heel mooi zou kunnen uitpakken. Altijd fijn als mensen het al hebben uitgeprobeerd, dan kun je toch even spieken. Het is een groengrijze kleur, een erg warme kleur die erg mooi combineert met roze en de paar geeltinten in huis.


De kleur heeft verassend uitgepakt en de dag nadat ik de lambrisering heb geverfd, ben ik meteen weer naar de bouwmarkt gegaan om nog een nieuw blik verf te halen. Ook het kleine muurtje naast de bank moest er aan geloven, een gevalletje van 'had ik veel eerder moeten doen'. Het is meteen een gezellig knus hoekje geworden en het witte rekje komt nu veel beter uit. 

Zo zie je maar weer, inspiratie is overal! Als je er maar voor open staat. Ons huis heeft door de de nieuwe tafel, de nieuwe kleurencombi en door de komst van een lieflijke IXXI (blogpost volgt nog) een kleine transformatie doorstaan en ik moet eerlijk zeggen dit is toch wel het stijltje wat ik erg leuk vind, hopelijk laten die hormonen me voor nu even met rust!

Liefs, Jet


12 opmerkingen:

 1. Ik vind het een top combi! Dat kiezelgroen is echt een supermooie kleur! Zacht maar ook stoer vind ik!

  Groetjes Jente

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Toen ik zwanger was heb ik echt foute keuzes gemaakt. Verschiet er niet van als je binnen enkele weken walgt van wat je gedaan hebt. Ik had dat enorm!!! Hormonen zijn iets raars... Maar... het is supermooi. In december gaan wij naar een nieuw huisje. Ik ben fan van jouw tafel. Ben je er tevreden van?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha leuk geschreven, zo is je zwangerschapstijd toch heel erg leuk! Mooie foto's ook weer! Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke veranderingen , en vind de kleur op de muur ook erg mooi. De IXXI is de finish in touch , en eens een keer iets anders. Ik ben niet zwanger maar zit ook in een enorme interieurdip. Hopelijk komt hier de inspiratie ook snel voorbij haha.. Liefs , San

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel mooi!! Jij bent weer mijn inspiratie bron!!
  Liefs,
  Marleen
  IG: marleenvanderheijden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er prachtig uit! Mooie combi hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik herken zo'n interieurdip! Dan kun je ineens alles he-le-maal zat zijn, maar weet je ook niet hoe je het wel naar je zin maakt... Meestal werkt het introduceren van een leuk nieuw kleurtje bij mij ook erg goed! Leuk is dat kleine groene cactusje trouwens! Heb hem laatst in donker en lichtgroen aangeschaft!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De combinatie met roze en groen is prachtig Jet. Je nieuwe tafel zag ik voorbij komen op IG en wat is die gaaf! Je inspireert me altijd, door jou ben ik okergeel gaan waarderen haha. Geniet van je geslaagde projectjes! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig Prachtig! Je hebt mij geinspireerd en ga deze kleur ook ergens toepassen in ons nieuwe huis. Welke kleur roze verf jij je potjes van de kringloop en andere accessoires? Past er erg mooi bij! Complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik verf ze niet, ik kom ze gewoon tegen in de goeie kleur! :) Gewoon regelmatig naar de kringloop gaan!

   Verwijderen
  2. Dat is helemaal geweldig, dankje

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.