donderdag 21 januari 2016

Spieken in de babykamer

Zoals de meesten van jullie weten, verwachten wij een kleintje in mei. Een baby boy! Wat zijn we ontzettend blij met dit kleine wondertje in mijn buik. Een veelgestelde vraag is "ben je al begonnen aan de babykamer?". Een vraag waar vaak helaas ook een oordeel bij komt kijken. Want wanneer ik dan enthousiast "jazeker, alles is bijna af" antwoord, krijg ik over het algemeen de reactie "zo, jij bent snel" of "nu al?". 

Het is bijna logisch dat ik, als interieur-junkie, al lang weet hoe de kamer er precies uit moet komen te zien en er natuurlijk ook al lang ben begonnen. En waarom ook niet? Ik ben nu bijna 24 weken, alles gaat super en die kamer doen we anders toch niets mee. Dus waarom wachten? De voorpret is zo ontzettend leuk en wachten om al mijn ideeën uit te werken is niet aan mij besteed! Elke dag lopen we wel even het kamertje in en denken we aan alle mooie dingen die nog mogen komen, ik word daar zo ontzettend blij van. Ik rommel er wat en samen bekijken we dan alle mooie spulletjes die we nu al hebben verzameld! Puur genieten!


Al voordat ik zwanger was, wist ik al precies hoe ik de babykamer wilde inrichten. Mijn grootste inspiratie haalde ik van Cozykidz, een blog en webshop met trendy babykamers en baby accessoires waar ik maar geen genoeg van krijgen! Pasteltinten in combi met stoere en grappige zwart wit printjes in combi met brocante kasten en commodes die in een modern jasje zijn gestoken. Helemaal naar mijn smaak, ik deed daar veel ideetjes op. Ik zie nu veel monochrome kinderkamertjes voorbij komen, maar dat is voor mij veel te zwart wit. Minder uitdagend ook, want je weet zeker dat alles sowieso wel bij elkaar past. Ik vind het juist leuk alles zelf bij elkaar te zoeken en daar 1 geheel van te maken. En zo koos ik voor de kleurencombi okergeel met mint. Met grijs als basis en wat stoere zwart wit accenten.


Het leukste is natuurlijk alles zelf  te scoren via marktplaats of de kringloop. Een 3 delige babykamer-set is echt absoluut niet aan mij besteed! Al jaren heb ik het idee in mijn hoofd een antieke kast te kopen als ik ooit in verwachting zou zijn en deze mint te verven. En zo vonden we al binnen 2 maanden een betaalbare (en al grijs geverfd) Biedermeier op marktplaats, een fijn kringloopgelukje waar we ontzettend blij mee zijn. En zo volgde het bedje, wat een groot aanbod is daar van op Marktplaats zeg! We kozen voor een basic wit bedje. Ook was ik al vanaf het begin op commode-jacht, ik wilde namelijk een bijzondere of antieke commode. En 2 weken geleden vond ik eindelijk een mooie en betaalbare, al geverfd in de kleur muisgrijs, dus perfect! Zo waren we maar 400 euro kwijt voor al onze meubeltjes.


De meubels zijn dus al aangeschaft, de accessoires stromen ook binnen en beetje bij beetje lijkt het kamertje steeds meer af. Maar niets is minder waar. Plankjes, haakjes en lijsten moeten nog worden opgehangen, verlichting moet nog worden geregeld (kijk maar hoe provisorisch de lamp er nu bij hangt) en de kast moet nog geverfd worden in de gewenste kleur. Alhoewel ik daar nog steeds over twijfel. Gelukkig heb ik nog even de tijd om daar over na te denken.


En zo ben ik ook het babykamer en babykleding wereldje ingestapt, ik ben totaal verbaasd over hoeveel fantastische webshops er zijn! Wauw! Zo leuk ook om te zien hoe creatief mensen zijn en hoe mensen zelf de mooiste spullen ontwerpen en verkopen. Via Instagram volg ik al veel leuke en inspirerende accounts. Even een paar geweldige websites op een rijtje waarvan we al mooie spulletjes hebben mogen ontvangen. Pas op, hier volgt dus een dosis reclame. Maar zie het ook vooral als inspiratie!


De hydrofiele doek met tipi's (en trouwens in nog veel meer leuke printjes te vinden), het gele houten autootje en de baby lotion komen van de webshop Cowboy Billy. Een webshop speciaal voor jongens van 0-4 jaar met onder andere fantastische pyjama's, kleertjes en speelgoed!
En om in de 'tipi sferen' te blijven; het zwarte tipi shirtje van Little Ace, een shop vol fantastische zwart wit shirtjes met allerlei grappige printjes en teksten!


De legging van Style Your Mini, een webshop met de hipste leggings en harembroekjes. Ik heb me laten vertellen dat baby-jongentjes ook in leggings mogen tegenwoordig. De grijze knoopkussen en het Noodoll knuffeltje (die je in heel veel grappige varianten hebt, een must voor iedere babykamer) van mijn favoriete shop Cozykidz, een webshop met een ruim aanbod aan origineel speelgoed, knuffels en meubeltjes vooral in pastel kleurtjes! Op deze website kan ik echt zo een uurtje scrollend doorbrengen, zo veel fantastisch babyspul!


De bijtketting in de perfecte kleurtjes mint, grijs en geel van de leuke webshop Holy Moly Kids. Een webshop met veel kleertjes en speelgoed in zwart wit. Denk aan posters, tasjes en bouwblokken. De houten wagenspanner komt van Deem Design, een fantastisch leuk handgemaakt product! Hout blijft gewoon ook mooi en tijdloos. In deze webshop vind je nog veel meer houten producten, zoals een box mobiel, hangers en zelfs een maxi cosi hanger!


En als laatste, de rammelaar van Mientje Frobel, hout in combi met pasteltinten. Zie je 'm shinen op het nachtkastje? De perfecte kleurtjes voor onze babykamer.  Een websop met handgemaakte producten, zoals punnikwoorden, cake toppers en speenkoorden. Allemaal in dezelfde prachtige style!

Allemaal de moeite waard om eens kijkje te nemen! Even spieken in de babykamer is een hele binnenkijker geworden geloof ik, maar het is op het moment ook echt mijn grote trots! Ik zal jullie een update geven als er nog grote veranderingen plaatsvinden.

Liefs, Jet


19 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig kamertje! Ik weet uit (recente ;) ervaring hoe leuk het is om aan de babykamer te beginnen als je kleintje nog lekker in je buik zit. Geniet ervan, en nog veel succes met het afmaken van het mooie kamertje voor jullie toekomstige mannetje!

  Liefs, Moniek (madebymowie)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice! Super leuk allemaal! Laat het stoere mannetje maar komen...

  Liefs jantiene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh! Geweldig! Een beetje jaloers omdat het zo mooi is natuurlijk, maar ook omdat je al zover bent! Ik ben 20 weken en moet nog beginnen! Je hebt zelfs ons Bear Hug bannertje hangen! Mag ik de foto's daarvan misschien delen? Natuurlijk tag ik je en ik zal verwijzen naar deze post! X Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt nog alle tijd!! :) en tuurlijk mag dat! Geniet van je zwangerschap. Liefs

   Verwijderen
 4. Zo fantastisch mooi! Onze kinderkamers zijn nog steeds erg basic, en het kriebelt meer en meer om ze eens onder handen te nemen. Eerst een plan opmaken, dunkt me! Ik ga hier zeker nog komen spieken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel erg leuk geworden ! En super om te horen hoe je voor een mooi budget de spullen shopte, het is dan nu ook al een mooi geheel. Fijne zwangerschap , je bent al over de helft hihi.. :) Liefs , Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het leuk geworden zeg! Mooie kleurencombinatie! Het lijkt me ook erg leuk om een babykamer in te richten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi kamertje en mooi geheel heb je ervan gemaakt! Ik vind die antieke kast echt gaaf, eigenlijk ook wel in de huidige kleur met beschadigingen ;) Je bent ongeveer net zo 'ver' in je zwangerschap als ik twee jaar geleden, mijn zoontje is op 11 mei 2014 geboren. Afgelopen zomer zijn wij verhuisd en nu heeft hij eindelijk een eigen kamer met voldoende ruimte voor alles. Nu ik dit zo zie moet ik ook maar eens aan de afwerking beginnen... (schilderij staat nog op de grond, lamp is tijdelijk etc.) zat er maar 48 uur in een dag haha. Veel plezier nog met de finishing touch en natuurlijk nog een voorspoedige zwangerschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw binnenkijker in de babykamer is hét bewijs dat een kinderkamer absoluut niet saai hoeft te zijn! Ik zie zoveel kinderkamertjes voorbij komen die er naar mijn gevoel allemaal hetzelfde uit zien! Wat een heerlijke verademing dit! Ik heb trouwens een crush op die über schattige okergele noodoll! Maar misschien een beetje gek om die in de woonkamer te zetten haha! Helaas ook geen neefjes of nichtjes als excuus hihi ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend mooie en leuke kamer :). Prachtige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn toch, om daar (nu al) mee bezig te zijn. Je weet nooit hoe het straks zal gaan, dus als je je nu goed voelt...geniet ervan!

  Wat een mooi kamertje is het al geworden! Helemaal mijn smaak. Wij hadden eerst alles zwart-wit, maar op het laatste moment hebben we toch wat kleur toegevoegd d.m.v. grijs en geel. Een week voor de bevalling hebben we zelfs nog een muur lichtgrijs geverfd :) je brengt me wel weer op ideeën met die mooie lambrisering.. misschien op de muur tegenover de grijze muur ook nog een grijze lambrisering maken ;)

  Geniet nog van alle voorbereidingen!
  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi kamertje is het geworden zeg! Persoonlijk vind ik dit ook veel leuker dan zwart/witte kamertjes die je nu veel ziet. Dit oogt veel warmer en persoonlijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt super mooi! :) Ons kindje komt over een weekof eerder (geplande keizersnee)maar ik was ook al heel vroeg bezig met de babykamer. Hier ook geen 3 delige set. We hebben een inbouwkast voor de kleding en een Ikea ledikant en Malm als commode.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alleen om weer een kamertje in te richten wil ik nog wel een baby! Haha...
  Super leuk geworden! Ik zou de kast verven in de kleur mint zoals bij je werkplek.
  En die nooddoll zet ik gewoon in de huiskamer hoor! Te leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, zo'n sfeervol en gezellig kamertje! Met wat voor zoekopdracht op marktplaats heb je naar de kast gezocht? Ik zoek al heel lang zo'n prachtige kast voor mijn dochters kamer! Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik gebruikte verschillende zoektermen zoals; biedermeier kast, antieke kast, brocante kast en meidenkast! Zo kun je er genoeg vinden, hoop dat je een mooie tegenkomt!

   Verwijderen
 15. Super leuk kamertje! Mag ik vragen waar de lamp vandaan komt?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi, ik zag dit leuke kamertje via Pinterest en ben heel erg benieuwd naar de kleur grijs waarmee je de lambrisering hebt geverfd! Wij zijn inmiddels al even op zoek naar de perfecte kleur lichtgrijs voor de commode, maar het lukt maar niet om een kleur te vinden die warm en licht genoeg is. Jouw muurverf is precies wat ik bedoel! Hopelijk kun jij ons verder helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sanne, dat is IG PS 1027 van karwei! Een hele fijne zachte en warme kleur grijs, we hebben 'm ook in de slaapkamer! Nog steeds erg blij mee! Een echte aanrader!

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.