dinsdag 5 januari 2016

Bolletjeskleed van Sukhi

Vloerkleden, ze geven net even dat extra's aan je interieur! Het gebruiken van een vloerkleed maakt je interieur meteen een stuk warmer. Tot nu toe hadden we alleen maar rechthoekige vloerkleden in huis. Maar door de komst van een prachtig bolletjeskleed van Sukhi, zijn we nu ook in bezit van een rond kleed. Een rechthoekig vloerkleed moet vaak meteen een doel hebben, terwijl een rond kleed gewoon zomaar overal neer gelegd kan worden. En dat is wat ik deed. Het kleed staat prachtig in ons interieur en geeft net even wat contrast zo op de witte vloer, precies wat we nodig hebben. En waarschijnlijk zal het kleed nog veel plekjes krijgen, zo makkelijk verplaatsbaar en het maakt elk hoekje meteen een stuk knusser!


Sukhi, wat in Nepal 'blij' betekent, verkoopt verschillende handgemaakte kleden, zoals wollen en vilten kleden, patchwork, Beni Ouarain en bolletjeskleden die rechtstreeks van de maker afkomen. Zo kunnen ze de prijzen laag houden. Zonder opslagruimtes, winkels of tussenpersonen. De makers worden hier goed voor betaald onder goeie werkomstandigheden. En dat is toch wel een erg fijn idee!En zo ontving ik na 4 weken wachten een mooi pakketje uit Nepal; een prachtig grijs bolletjeskleed met een kaartje er aan van de vrouw die het kleed voor me heeft gemaakt. Wauw, dat geeft meteen zo'n persoonlijke touch. Daar hou ik wel van! Je kunt zien dat het kleed met veel zorg en liefde is gemaakt.  


Ik werd toch wel een beetje nieuwsgierig naar de vrouwen uit Nepal die dit werk doen, zo las ik op de site dat de vrouwen meestal geen opleiding hebben, maar die krijgen van Sukhi. Tijdens het werk leren ze alles over het maken van bolletjeskleden. De vrouwen die er werken hebben alle ruimte en wonen vaak op loopafstand van hun werk, ook mogen ze hun kinderen meenemen en werken ze veel vanuit huis. Ideale omstandigheden dus! Hier kun je lezen en zien hoe de kleden worden gemaakt. 


Wat het leuke is, op de site van Sukhi kun je je kleed helemaal zelf samenstellen, je kunt kiezen uit een rond, rechthoekig of vierkant kleed in allerlei verschillende maten. De kleuren kun je ook helemaal samenstellen naar wens. Hou je meer van allerlei kleurtjes door elkaar of juist van een patroontje? Dit is allemaal mogelijk! Neem eens een kijkje en laat je inspireren!


Liefs, Jet


4 opmerkingen:

 1. Wat is het toch een mooi kleed!
  Had ze laatst ook in een webshop gezien, maar erg duur.
  Deze zijn beter te betalen, maar alsnog best prijzig...
  Nouja zet ze gewoon op mijn wishlist, wie weet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig zo'n bolletjeskleed! En wat leuk om te lezen wel bedrijf erachter zit en dat het allemaal fair trade is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige Blog met prachtige foto's! Dankjewel :)

  Gr, Nikki
  www.Sukhi.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.