zaterdag 9 januari 2016

All you need is.. contrast

Terugkijkend naar mijn interieur foto's van 2015, stuitte ik op een plaatje  (zie ook de foto hieronder) die ik eigenlijk wel heel mooi vind. En het grappige is, iedere keer wanneer die foto weer opduikt word ik weer helemaal enthousiast. Een foto van de eethoek van een tijd terug. Wat maakt het nou dat ik juist dat plaatje zo mooi vind? Waarom ziet alles er nu weer totaal anders uit? Dat waren de vragen die meteen door mijn hoofd spookten. Soms lijkt het er op alsof we altijd alles beter willen, mooier willen.. of net als die ander en dan veranderen we het weer. Terwijl het eigenlijk al goed was.


Al gauw wist ik waarom ik nou iedere keer zo enthousiast werd van de foto. Alles op de foto qua styling en kleuren lijkt te kloppen en is in evenwicht maar het allerbelangrijkste; ik zie contrast! Doordat ik nu veel zwart weg heb gedaan, mis ik dat contrast natuurlijk al. Maar het lijkt ook wel alsof de Eames replica stoeltjes haast bijna uit de foto springen, het bruin van de pootjes op de witte vloer geeft namelijk een super mooi contrast. De overheersende kleuren in huis van nu zijn vooral lichtgrijs, geel en roze. In combinatie met bijna alleen maar witte stoeltjes met witte pootjes maakt het geheel soms wat flets. Wat ik nu dus mis is contrast!


Hoe mooi wit met wit nou ook is, contrast.. dat is wat het nou juist even wat mooier en wat speelser maakt. Gelukkig doe ik niet alles weg, boven stonden er nog 2 Eames replica's in de slaap en kleedkamer. Destijds heb ik de Eames vervangen voor andere stoeltjes. Dit omdat ik ze gewoon niet meer zo origineel vond nu iedereen ze heeft.
Ik haalde ze weer naar beneden om te kijken hoe het staat en zeg nou zelf.. het staat eigenlijk toch wel heel erg leuk! Tuurlijk, niet zoals de eerste foto van deze blogpost, maar dat is puur omdat ik er bewust voor heb gekozen zwart weg te halen. Maar ik vond het wel heel leuk dat ik zomaar werd geïnspireerd door mijn eigen oude foto's!


Afgelopen week hebben we samen eindelijk besloten een nieuwe tafel te kopen, het heeft lang geduurd voordat meneer ook in zag dat onze huidige tafel wat te klein is voor de woonkamer. Dus dit zal een van de laatste posts zijn met de bekende steigerhouten tafel met steigerbuis. Ik wilde serieus eerst een witte tafel kopen, maar ben daar gelukkig al gauw op afgestapt. Het idee van een witte tafel met witte vloer in combi met witte stoeltjes leek me veel te kil.


Een houten tafel geeft net even de hoek de warmte die het nodig heeft, dus ik zal jullie alvast verklappen dat onze nieuwe tafel helemaal niet zo anders is als onze oude. Binnenkort meer hierover op mijn blog! Zo zie je maar weer.. wit is echt favoriet, maar contrast en warmte vind ik ook wel erg belangrijk! Hoe brengen jullie die twee in huis aan?

Liefs, Jet12 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen, ben heel benieuwd naar de nieuwe tafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen want wij zijn op zoek naar een nieuw huisje en in ons nieuw huisje wil ik ook VEEL wit... Ik blijf je volgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Door te experimenteren kun je leren. Klinkt heel cliché, maar het is zo :) Maakt het hele stylinggebeuren alleen maar leuk(er), als je 't mij vraagt! Ben benieuwd naar je tafel
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It Looks great. These are really nice pictures of your home. I Love them and could move into your home immediatly.
  Grettings from Germany
  Silke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb je heel mooi verwoord! En prachtige foto's. Ben erg benieuwd naar je nieuwe tafel.
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede keus, toch weer een tafel met hout(kleur)! Wit is mooi, maar alles wit is ook maar zo wit he... En al vind ik al je foto's altijd prachtig, de eerste foto uit deze post blijft echt een favoriet! Krachtig en stoer! Benieuwd naar je nieuwe tafel!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om oude spullen opnieuw te ontdekken (en goedkoop). Ben benieuwd naar de nieuwe eettafel. Waar komt de zwarte kubus kandelaar op de eerste foto vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik snap wat je bedoeld wbt het contrast en toch kies persoonlijk voor die heerlijke combi van het grijs, roze en geel. Ik vind dat je dit zo mooi hebt gematcht icm met de lichtgrijze lambrisering, mis ik hier totaal geen contrast. Leuk, ben benieuwd naar de nieuwe tafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kom je blog tegen, super mooi allemaal!! Vraagje: waar heb je die kandelaars op tafel vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! De roze is van de kringloop, witte van tuincentrum Eurofleur en de grijze van Kähler!

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.