zondag 13 december 2015

Kersttafel in roze en okergoud

Rond kerst geniet ik altijd erg van alle mooi gedekte tafels op Pinterest en Instagram. Het leek me leuk alvast aan de slag te gaan, aangezien we bij ons thuis met kerst gezellig een diner hebben met familie. Ik koos voor de kleuren zachtroze en oker-goud, ik hou zelf erg van deze combi en vind het ook erg feestelijk en warm staan. Ik wilde vooral niet te veel geld uitgeven, dus gebruikte ik low budget items met accessoires die ik al in huis had!


De oker-gouden pompon, sterhanger en slinger komen bij de Dille & Kamille vandaan, er is dit seizoen veel te vinden in deze feestelijke kleur! Ik spoot de ster-kaarsenhoudertjes van de kringloop ook in die kleur. De gouden rietjes en servetten kocht ik bij Sostrene Grene in Kopenhagen, maar ik weet haast zeker dat ze ze in Nederland ook wel verkopen. Zo vind je bij Xenos en de Hema nu ook veel gouden accessoires! De witte servetten met kleurrijke driehoekjes komen bij Blokker vandaan.


Ik ben een echte koopjesjager, zo vond ik de witte kerstboom-kandelaartjes voor minder dan een euro bij de koopjeshoek van het tuincentrum. De papieren versiering aan de muur komt bij de Wibra vandaan, waar ze rond kerst vaak verrassend veel leuke spullen hebben!


Het kanten 'tafelkleed' is eigenlijk een gordijn van de Ikea, die ik nog had uit mijn brocante tijd. Ik vind het een sjieke maar ook klassieke uitstraling geven. De roze borden met witte stippen en de hertenkandelaar komen ook nog terug uit die tijd vol met tierlantijntjes. Leuk om deze spulletjes weer nieuw leven in te kunnen blazen! Mijn tip aan jullie; gooi niet alles weg, misschien heb je er later wat aan!


Zo zie je maar weer dat het helemaal niet zo veel geld hoeft te kosten om je tafel in kerstsfeer te brengen. Gewoon eens een bezoekje brengen aan de kringloop en eens rondkijken in goedkopere winkels zoals bijvoorbeeld de Wibra. Maar kijk vooral ook in je kast wat je daar nog hebt staan en ga lekker mixen & matchen!
Benieuwd naar mijn eerdere tafeldek-post? Met pasen dekte ik de tafel ook in stijl, bekijk de blogpost hier!

Liefs, Jet


7 opmerkingen:

 1. Ziet er erg sfeervol uit! Mooi gedaan..

  Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi gedaan!!
  xoxo- Danielle (ellefotografie :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw echt prachtig! Dille & Kamille hebben dit jaar aan ons gedacht hihi. Ben ook echt super geslaagd met m'n papieren kerststerren voor in de boom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi en feestelijk! Sostrene Grene zit ook in Nederland trouwens 😊. Groningen, Zwolle, Amsterdam en nog 'n plaats dacht ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, vandaar dat ik ook schrijf dat ze vast ook hier in NL zijn te vinden! :) Gister nog in die van Zwolle geweest. Idd precies dezelfde collectie! Hopelijk ook binnenkort in Amersfoort ;)

   Verwijderen
  2. Ooo dacht dat je bedoelde soort gelijke winkel haha. Ja hoop echt dat ze naar hier komen. Gezellig naast de tiger:)

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.