dinsdag 3 november 2015

Marktplaats happiness

Zoals jullie wel van me weten ben ik een echte kringloopfan, in mijn vrije tijd ga ik het liefst verschillende kringloopwinkels af. Naast dat kan ik ook uren scrollend op marktplaats doorbrengen, op zoek naar die ene perfecte stoel of een specifiek kastje. Zo was ik weer eens op zoek naar een brocante kast voor één van de slaapkamers boven (ik loop namelijk al jaren rond met het idee om een antieke kast mint te verven). Tijdens deze zoektocht stuitte ik toevallig op een schattig thee/virtinekastje in het krijtgrijs. Met een schappelijk prijsje en ook nog eens een paar straten verderop! Paar dagen later stond het kastje al in onze woonkamer te pronken! En zeg nou zelf, is het niet een juweeltje?


Ik kom er toch beetje bij beetje achter dat ik een voorliefde heb voor brocante. Mijn allereerste huisje was één en al tierlantijn en brocante. De Ikea meubels werden door de jaren heen steeds vaker vervangen voor brocante meubeltjes, meubels met een verhaal. Totdat ik ging samenwonen, toen besloot ik toch maar verstandig voor een strakke look te gaan en verkocht ik met pijn in mijn hart mijn hele uitzet.


Toch merk ik nu dat ik stiekem oude opgeknapte meubels veel leuker vind dan de standaard meubels die iedereen in zijn huis heeft staan. En doordat het zwarte in huis steeds meer verdwijnt en de kleuren roze en geel het overnemen, waan ik me toch weer een beetje in mijn oude brocante huisje. Roze was daar toevallig ook al mijn favoriet, in combinatie met mint. Ik hou de rest lekker strak hoor, maar een vleugje brocante of vintage maakt je interieur net wat meer verassend, vind ik!


Dus mijn tip aan jullie; zoek eens op Marktplaats! Zo vond ik onze apotherkerskast, ons vloerkleed en de panton stoel ook op marktplaats. Als je regelmatig zoekt met verschillende zoektermen, heb je een grotere kans een juweeltje tegen te komen. Geduld heb je er wel voor nodig, er kan namelijk best wat tijd in gaan zitten. Zo heb ik pas bij de zoveelste eindeloze zoektocht naar de 'perfecte kast' mijn apotherkerskast gevonden. En bij toeval nog wel onder de meest simpele zoekterm; kast. Dus, wees creatief in het bedenken van zoektermen, maar maak ze ook weer niet te moeilijk! Wat ook helpt is te zoeken met een straal van bijvoorbeeld 20km, dan weet je in ieder geval dat je niet eerst een hele wereldreis moet afleggen voordat je het pronkstuk in huis hebt.


Misschien denk je af en toe; waar doet ze het allemaal van? Nou heel simpel, als ik graag iets 'nieuws' in huis wil, verkoop ik op marktplaats gewoon weer spullen waar ik weinig tot niets meer mee doe (denk aan kleding, schoenen, meubels, accessoires, echt van alles). Zo blijft mijn hobby leuk! En het ruimt meteen ook lekker op! Breng jij ook veel tijd door op marktplaats of heb je daar weinig geduld voor? En hoe hou jij je interieur verassend?

Liefs, Jet4 opmerkingen:

 1. Haha zo grappig; ik had in mijn vorige huisje (voordat ik actief werd op IG) ook mijn hele huisje volstaan met brocante meubels & bijpassende accessoires! En mijn kleurtje was toen ook zachtroze! (Vandaar dat ik ook nog steeds die roze Ikea vaas heb al staat hij nu even boven) Ik herken inderdaad wat je zegt over het feit dat je echt iets origineels hebt wanneer je dingen koopt buiten de bekende merken om. Zo ben ik gek op de antieke meidenkast die ik vorig jaar van mijn ouders kreeg en wit schilderde en de grijze apothekerskast op mijn werkkamer boven. Vind het super leuk om oud & nieuw met elkaar te combineren. Zo, dit was volgens mij mijn langste reactie ooit haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat toevallig!! Door marktplaats weet ik nu ook dat zo'n mooie kast als jij hebt een meidenkast heet, wil ook graag zo'n exemplaar voor de slaapkamer! Zo gaaf om 'm een mooi kleurtje te verven! En apotherkerkast? Werkkamer? Hoe komt het dat we daar bijna nooit foto's van zien? Benieuwd naar!! :)

   Verwijderen
 2. Super om te lezen , ik ben ook echt een MP koper , kan er uren op rondkijken haha.. ik vond m'n Järpen er ook , onder "draadstoel"voor een paar tientjes :) oja en je kastje is echt heel leuk!!! Liefs , Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies, soms hoeft de zoekterm helemaal niet zo moeilijk te zijn! Ik vond mijn Järpen bij de kringloop voor € 12. Kringloop is vaak goedkoper dan MP! Maar MP is een heerlijke tijdverdrijf ;)

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.