zondag 22 november 2015

Binnenkijken in een appartement in Kopenhagen

Afgelopen weekend had ik mijn verjaardags-tripje nog tegoed van vriendlief; heerlijk paar dagen city-hoppen in Kopenhagen. Wat een prachtige en levende stad! Helaas kwam ik er achter dat mijn SD kaartje vol zat. Om een lang verhaal kort te maken; ik had het kaartje leeggemaakt, maar blijkbaar moet je bij een Imac ook je prullenbak legen anders blijven ze toch onzichtbaar op je kaartje staan. Dat was even slikken. Ik voelde me lichtelijk beperkt zonder camera, ik zag zo veel moois en kon niets vastleggen. Voordat ik alleen al een nieuw kaartje geregeld zou hebben, zouden we een dag verder zijn en hadden we onze hele eerste dag weer opnieuw moeten beleven alleen maar voor de foto's. Dus ik legde mij er bij neer, met een klein lichtpuntje...


De laatste dag van ons trip gingen we op bezoek bij mijn nichtje Marloes (29) Zij woont sinds 1,5 jaar samen met haar Deense vriend Jannik (36), ze wonen samen in een gezellig appartement  in de hippe wijk Christianhavn. Tijdens dit bezoekje kwam mijn nichtje aan met een SD kaart. Ik voelde me helemaal weer in mijn element; ik kon eindelijk weer foto's maken! En laten zij nou net in een geweldig appartement wonen! Dus geen foto's van Kopenhagen zelf, maar wel van een typisch appartement in Kopenhagen. Kleine troost toch? 


Je komt binnen in een lange hal met daar aan beide kanten deuren die naar de verschillende woonruimtes leiden. Zo'n lange hal is erg typisch voor een appartement in Kopenhagen, net zoals de de houten vloer en de grote ramen met diepe raamkozijnen met een kijkje op de straat en de binnenplaats.


Marloes houdt er van om strakke merken, zoals twee van haar lievelingsmerken Muuto en HAY, te combineren met veel hout en vintage meubels. Dit zie je ook goed terug in hun appartement. Omdat het er niet heel groot is (75 vierkante meter) heeft ze gekozen voor een minimalistische inrichting en dus niet te veel accessoires. Ook koos Marloes bewust voor lichte kleuren, dit doordat het al snel wat donkerder kan lijken in huis vanwege de diepe raamkozijnen. Ze is dol op planten en bloemen, omdat dit leven mee brengt in huis. Zoals je ook ziet op het vintage krukje; een heerlijk hoekje 'stil leven'. Prachtig! 


Een van haar favoriete items in huis is de dikke houten plank aan de muur die ze vanuit Nederland heeft meegenomen, Daarnaast wordt ze ook nog steeds erg blij van het kastje die je op de foto ziet met de groene knopjes.


Samen met mijn nichtje was ik helemaal in mijn element; ik werd helemaal enthousiast van het fotograferen van hun prachtige appartement en Marloes kreeg spontaan allerlei style ideeën en creëerde gezellige hoekjes voor me. Zo zie je maar weer, het stylen zit duidelijk in de familie!
Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze binnenkijker vonden!

Liefs, Jet

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke post , en prachtig appartement , heerlijk knus ! Liefs , Sandra (sanshuisstijl_)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah, wat balen van je SD-kaartje! Ik kan me voorstellen dat je tijdens zo'n stedentrip graag foto's van het mooie Kopenhagen wilt maken. Het appartement van je nichtje en haar vriend ziet er geweldig uit, leuk dat je die foto's met ons deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw echt een te gekke binnenkijker! Super gezellig appartement!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe post, mooi huis. Enne... gefeliciteerd met je zwangerschap. Liefs, Mardou

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.