zaterdag 17 oktober 2015

Een jaar geleden verhuisd! De voor en na foto's


Wat gaat de tijd toch snel! Een jaar geleden rond deze tijd kregen wij de sleutel van ons koophuis! Zes weken lang flink geklust om het ons thuis te maken! Nu een jaar later zijn we nog steeds erg blij met ons plekkie. Is de stijl al meerdere keren veranderd, hebben we al verschillende gezellige feestjes, etentjes, wijn & bbq avondjes gehad en zijn we van plan hier nog heel lang te blijven wonen. Het leek mij een goed moment om eens de oude foto's er bij te pakken en met jullie de voor en na foto's te delen!


We werden verliefd op het huis vanwege de grote en vooral lichte ruimtes. Ook de grote slaapkamers boven met hoge plafonds vielen meteen in de smaak. Een huis van 110 vierkante meter en 1 verdieping. Het voldeed eigenlijk aan al onze eisen; 4 slaapkamers, toilet boven en genoeg opbergruimte (vliering en een speciaal washok naast de hal). Voor de rest moesten we er wel even goed doorheen kijken, want het huis was nou niet echt een juweeltje in eerste instantie. Plavuizen, ouderwetse lambrisering, bruinkleurige wanden, een nog al krakkemikkige keuken en boven waren alle kamers blauw geverfd en dat in combinatie met donkergroene kozijnen.


Zes weken lang hebben we flink geklust. Niet dat wij zulke goeie en ervaren klussers zijn. Nee alles behalve dat. We kregen veel hulp van vrienden en familie en gelukkig is mijn schoonvader erg handig en hij heeft hij veel voor ons kunnen doen. We lieten het hele huis stuken, dat gaf al zo'n andere uitstraling! De keuken werd er uitgesloopt en vervangen voor een moderne en lichte keuken met bar en inbouwoven (hier lees je een uitgebreide blogpost over de keuken). En door onszelf werd er vooral flink geschuurd, grondlaag over grondlaag, gesausd en gesausd.  Na die 6 weken kon ik geen kwast of schuurpapier meer zien!
                         

In november 2014 mochten we dan eindelijk het huis gaan bewonen. Wat was dat toch een heerlijk gevoel en wat waren we trots! En net zo lekker voor de kerst, heerlijk binnen zitten en het gezellig en knus maken. In april toen het zonnetje al weer wat meer ging schijnen, hebben we onze tuin goed aangepakt. Beetje bij beetje is het huis steeds meer af. Tuurlijk hebben we nog wensen, dat vind ik juist zo leuk aan een koophuis.. je bent nooit klaar! De badkamer, het toilet en de buitenkant van het huis willen we nog graag aanpakken. Maar alles op z'n tijd!


Het grappige van alles is, is dat ik eigenlijk vanaf onze huizenzoektocht op zoek was naar een huis wat al helemaal af was. Klussen, daar had ik helemaal geen zin in! Achteraf heb ik er totaal geen spijt van dat we hebben gekozen voor een klus-huis, nu konden we het juist helemaal naar ons eigen zin maken en we zijn nog steeds super trots op het eind resultaat!

Liefs, Jet12 opmerkingen:

 1. Oh echt prachtig!! Jullie hebben dat leuk gedaan samen! Geniet ervan!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig huis en zo lekker licht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw het is echt prachtig geworden! Ik vind het erg leuk om voor en na foto's te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super, die voor en na foto's! En het is prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, echt heel mooi! En tof om het voor en na resultaat te zien. Wat een groot contrast!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een verschil! Je hal is echt een plaatje met dat behang, ook omdat je maar een stukje van de muur hebt behangen. Heel erg mooi, je hele huis is prachtig. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verschil! Je hal is echt een plaatje met dat behang, ook omdat je maar een stukje van de muur hebt behangen. Heel erg mooi, je hele huis is prachtig. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig, wat een verschil, heel mooi, wit, rustig, love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou je hebt er echt een plaatje van gemaakt! Superleuk om de voor- en na foto's te zien! Je mag terecht trots zijn op wat jullie er van hebben gemaakt! X, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat een verschil zeg! Prachtig! Bij mij lagen er groene plavuizen (jaren 70 stijl) en boven waren de slaapkamers in felle paarse en roze tinten! En over de keuken nog maar gezwegen hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oehh klinkt lekker oud en lelijk haha, heb jij nog de foto's van voor het klussen? Heel benieuwd naar nu, leuk om te zien ook!

   Verwijderen
 11. Who! Wat was je huis erg... knap van jullie dat je daar doorheen kon kijken en er zoiets moois van hebt weten te maken! X Marinka

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.