maandag 28 september 2015

Vloerkleden of matjes in de keuken

Vloerkleden of matjes in de keuken, je ziet het steeds vaker. De keuken is niet alleen een functionele ruimte, je mag er ook wat gezelligs van maken want het is een plek waar je toch veel tijd doorbrengt! Misschien lijkt het nog al onpraktisch, zo'n vloerkleed in de keuken, denk bijvoorbeeld aan alle vlekken die er in komen van het koken. Maar niets lijkt minder waar, je doet het kleedje even in de wasmachine en hij er komt er weer als nieuw uit (echt! ik spreek uit ervaring). Ik vind dat een vloerkleed in de keuken erg gezellig staat, het maakt het een stuk warmer! Wij hebben een witte keuken met witte muren en een witte vloer, dan is het mooi dat je het een beetje kunt breken doormiddel van een mat.


Ik stylde onze keuken met een droogloopmat van Mad About Mats. Ik vind de mat perfect voor in de keuken vanwege de anti slip laag. Zo hoef ik niet bang te zijn dat ik tijdens het koken over mijn kleed/mat heen struikel met bijvoorbeeld een pannetje warme tomatensaus in mijn handen. Zou zonde zijn niet waar? Dit soort matten zijn ook erg handig voor in de hal of in de badkamer, omdat het een zachte mat is en snel absorbeert. 


Bij Mads About Mats hebben ze 4 verschillende collecties; Naturel Chic, Graphic Pop-Up, Sea Salt, Castle Heritage, Back to Black en Carpe Diem. Zo heb je voor iedereen wat wils! Ik koos voor de 'Ben touch' van de collectie Back to Black. Ik vind juist deze mat erg leuk omdat ik met de kleurencombi er meerdere kanten mee op kan. Hij kan erg leuk staan in de keuken, maar ik zou de mat ook nog altijd kunnen verplaatsen naar de hal. De afmeting van de mat leent zich daar ook perfect voor!


Heb jij nou ook een mat van Mad About Mats? Dan kun je op Instagram mee doen met de actie #madfromwhereistand. Maak een 'footsie' (serieus, ik hoor voor het eerst van dit woord maar ik vind het geweldig bedacht) met de mat en tag @madaboutmats. Zo kun je nog zo'n leuke mat winnen!

Ik blijf in ieder geval nog steeds lekker eigenwijs koken met een vloerkleedje onder mijn voeten, gewoon omdat het kan. En eerlijk, het is wel heerlijk zacht zo onder je voeten als je veel op je blote voeten of sokken loopt in huis. Wat gaat bij jou voor? Het praktische of gezellige gedeelte?

Liefs, Jet

6 opmerkingen:

 1. Wat een tof vloerkleed zo in je keuken!
  Staat prachtig en wat een mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi vloerkleedje! Ik vind het heel gezellig staan en mocht je echt vaak knoeien dan leg je hem tijdens het koken toch even aan de kant :-). Footsie is inderdaad goed bedacht! xx Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa zo leuk! Het brengt zoveel meer sfeer! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik ben ook voor! Vind het gezellig staan zo'n kleedje in de keuken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk! Ik ga hem onthouden, vind de stipjes ook heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.