dinsdag 8 september 2015

De herfst tegemoet met Vacht Van Vilt

De dagen worden weer korter, het wordt steeds frisser buiten, de ene na de andere regenbui volgt en het begint steeds eerder te schemeren. Dus ja, de lichtjes gaan op tijd aan, kaarsjes worden weer aangestoken en de dekentjes worden te voor schijn gehaald. September is begonnen en de herfst is al bijna in zicht! De zomer vind ik heerlijk hoor, maar ik kan het knusse aan de herfst ook wel erg waarderen! Het meest van de tijd zit ik dan toch binnen dus reden genoeg om het thuis lekker knus en gezellig te maken, toch?


En dat deed ik alvast met de prachtige schapenvacht van Vacht Van Vilt waar ik heerlijk op kan wegkruipen met een tijdschrift en een warme chocolade melk. Het brengt warmte en gezelligheid met zich mee en dat is precies wat ik wel kan gebruiken met al die regenachtige en donkere dagen in het vooruitzicht! Graag vertel ik jullie iets meer over deze unieke webshop dat handgemaakte en diervriendelijke schapenvachten verkoopt.


Achter Vacht Van Vilt zit Manouk, zij woont samen met haar vriendin en 2 hondjes in Arnhem op een prachtige plek in het bos op de hoge Veluwe. Een huis met 2 ateliers en een grote tuin waar altijd gewerkt wordt. Een stel wat erg houdt van bewust leven. Manouk is zelf begonnen met Vacht Van Vilt met behulp van vrienden en haar vriendin die kunstenaar is "Gewoon.. omdat het zo leuk is om vachten te maken!". Bij lokale boeren en herders kopen ze het wol, ze halen het zelf op zodat ze dan meteen de schaapskudde kunnen zien en zo weten ze zeker dat de schapen een goed leven hebben. 


Schapenvachten (vooral met lange haren) vond Manouk altijd al erg mooi maar kocht deze liever niet omdat ze voorheen altijd dacht dat het van een dood dier was. Zodra ze er achter kwam dat je ook vachten kunt maken van levende dieren, dus alleen de geschoren wol, heeft ze heel veel vachten gemaakt totdat ze eindelijk op de perfecte techniek uitkwam. Ze doen alles met de hand, want een bewuste keuze is geweest. Er zijn ook apparaten die het viltwerk voor je doen en er zijn veel wolproducten machinaal te koop, maar Manouk vindt het juist zo mooi dat het 100% natuur en diervriendelijk is.

Het leek Manouk op deze manier leuk de natuur toegankelijker te maken, daarom koos ze voor een webshop, zodat iedereen thuis vanaf de bank een super natuurlijke en diervriendelijke vacht kan uitkiezen. En zo ontstond www.vachtvanvilt.nl


Ik word blij van hun webshop, want ik houd zelf erg van vachtjes in huis. Ik heb al meerdere soorten gehad maar nog nooit zo'n mooie en unieke als ik nu heb. Hij is lekker groot, super zacht en de kleur oogt erg warm; wit met een beetje beige er doorheen. Een neutrale kleur die overal in huis past. Ik vind het vooral erg gaaf dat het een uniek exemplaar is, je weet dat geen vacht die ze verkopen hetzelfde is. Ook vind het ik het een mooi idee dat het product handgemaakt is en diervriendelijk is, er is zo veel liefde en aandacht aan besteedt!

Liefs, Jet

Schapenvacht wit/creme (vergelijkbare exemplaren) - Vacht Van Vilt
House Doctor mok - Xcuseme


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.