zaterdag 25 juli 2015

Geel in huis

Jullie weten misschien nog dat ik een tijdje geleden in huis koos voor grijs in combi met hout.. dit was van korte duur. Ik mistte kleur in huis en vond het allemaal veel te serieus. Ook mistte ik de 'grappige en spannende' hoekjes. Soms probeer je iets uit en merk je dat het toch niet zo je ding is... dat had ik dus met een kleurloos interieur. Tijd voor verandering dus!


Al een tijdje liep ik met de gedachte om meer kleur toe te voegen in huis. Het gevoel dat alles in huis net iets te veel op elkaar was afgestemd maakte het saai voor mijn gevoel. Zo gaaf om soms huizen te zien waar veel geëxperimenteerd wordt met verschillende kleuren. Dat wilde ik ook! Meer lef hebben, dat is wat ik nodig had! Dit bleek ook uit een interieuradviesgesprek die ik laatst had met een stylist bij Fonq, lef hebben en het wat spannender maken door middel van kleur en materiaal gebruik. Ik kon mij daar helemaal in vinden.. Dus ging ik aan de slag!


Geel was nou niet meteen de eerste kleur die in mij opkwam, maar in combi met het zalm roze in huis leek het me stiekem toch best heel gaaf. Ik werd onder andere geïnspireerd door de mooie plaatjes van Frivole, zij heeft deze kleuren zo mooi gecombineerd en liet me zien dat ze juist heel goed bij elkaar passen. En ken je dat? Wanneer je kiest voor een bepaalde kleur, zie je 'm ook opeens overal. Al met een paar accessoires krijg je een mooi geheel in huis. Denk aan; kaarsen, bloempotjes en bijvoorbeeld een theedoek.

Een vriendin van mij kwam op het geweldige idee om een stoeltje te spuiten, dit leek mij een heel goed plan, met wit als basis zou het een mooie knaller aan tafel zijn! En met mijn stoeltjes-verslaving had ik nog wel wat stoelen over. Op de site van Bomber heb je superveel verschillende kleuren spuitbussen die je kunt gebruiken op alle oppervlaktes. Na een tijdje zoeken vond ik een mooie mosterdgele kleur en spoot een Eames replica er mee. Met als resultaat een speels en vrolijk effect aan tafel!


Bij Wonen Met Lef , waar ik graag shop vanwege het grote assortiment en veel mooie merken, viel mijn oog op het Ferm Living kelim kussen in de prachtige kleuren van zacht roze en okergeel. Ik kon het kussen niet meer uit mijn hoofd krijgen en heb 'm uiteindelijk besteld! Daar heb ik geen spijt van gehad, want in het echt is hij nog veel mooier! Er is ook een prachtig vloerkleed van die ik meteen op mijn wensenlijstje heb gezet. Bij Rosti Mepal, een site met een groot aanbod aan servies (o.a. veel van kunststof)  koos ik voor een mooi licht grijs dienblad waar ik gezellig kaarsen en vaasjes op heb gezet. 

Beetje bij beetje begint het huis steeds meer kleur te krijgen, en ja dit keer voelt het wel als een blijvertje. Eindelijk wat meer lef! Precies wat ik nodig had. Misschien heb ik de smaak wel te pakken en voeg ik er straks zelfs nog mint bij. We gaan het zien! Ik word iniedergeval super vrolijk van kleur in ons huis. Wat jullie?

Liefs, Jet


Dienblad - Rosti Mepal
Okergele kaarsen - Dille & Kamille
Poster 'bear' - The Birds and the Bees
Theedoek Ferm Living - Wonen met Lef
Kussen Ferm Living - Wonen met Lef
Spuitbus Montana (kleur Ochre) - Bomber
Draadstoel Bertoia - Vintage Lab 15

5 opmerkingen:

 1. Wauw wat een mooie foto's! Vind het geel hele mooi staan in combinatie met dat zalmroze in je interieur!
  En de gespoten stoel is ook gaaf geworden zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt heel gaaf zo!
  Ik heb zelf 3 Eames replica stoelen, maar zijn behoorlijk 'geel' geworden. Zou je mij uit kunnen leggen hoe je te werk bent gegaan, en of het een mooi glad resultaat geeft? Zou ik echt super waarderen, ik wil ze niet wegdoen maar aan mijn wit geverfde tafel (trouwens ook dezelfde ;) ) zijn het echt misfits geworden :(
  Liefs Fabienne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niets voorbehandeld, meteen gespoten. Tip is Montana Black spuitbus te kopen bii Bomber, dat is een matte variant (mijn kleur was alleen in glans) en dekt goed en is snel droog. Was ook bang voor druppels maar als je goed op afstand spuit heb je daar geen last van! Ga je ze weer wit spuiten?

   Verwijderen
 3. Nee, ik twijfel nog, tussen alle drie muisgrijs of verschillende tinten blauw. Ik heb alles wit, grijs en de kleur van douglashout en een betonnen vloer.1 muur is zachtwaterblauw, en wissel de accessoires af in mint en blauw.. Keuzes, keuzes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een mooie foto's! Ik vind geel erg mooi bij de rest van je interieur en stijl staan! Ik denk dat mintgroen er ook erg mooi bij zal staan. Ik hou van kleur in huis en heb zelfs de muur in mijn slaapkamer geel geverfd:)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.