woensdag 3 juni 2015

Een beetje groen in huis

Planten in huis zijn een echte musthave in je interieur op het moment. Voor mij was het vandaag poging 3.0 om weer eens wat groen in huis te halen. Waarom de zoveelste poging? Omdat ik gewoonweg niet kan wennen aan groen in ons huis. Op een of andere manier vind ik het bij anderen jaloersmakend mooi en wanneer er hier een plant staat vind ik het niet kloppen en ligt de plant binnen de kortste keren in de groencontainer.


Dus ben ik maar weer de uitdaging aangegaan met mezelf om wat groen in huis te halen. De kamerlinde zie ik nu en dan langskomen op Instagram en dat vind ik nou echt een mooie plant. Niet te vol, niet te donkergroen.. gewoon perfect! De rubberen mand die van de Albert Heijn vandaan komt vind ik er erg stoer bij staan, nu nog even een rondje Loods5 doen voor een wat kleinere variant. Ik moet zeggen dat het wel veel meer sfeer in huis brengt, alleen vind ik het nog niet helemaal in balans met de andere kant van de woonkamer. Maar ik zal het dit keer de tijd geven!


Wat ik wel erg leuk vind, is dat de plant nu bij de schuifpui staat. Via de plant kijk je naar buiten waar je precies dezelfde kleurencombinatie ziet. Zo komen de kleuren van buiten terug in ons interieur en brengt meer eenheid met zich mee! Daarnaast vind ik de combi zwart wit met groen toch wel erg gaaf! De prachtige zwart wit kussen van House Doctor kocht ik trouwens in de leuke webshop van Xcuseme.


Een kwestie van wennen, maar voor nu vind ik het toch best wel heel mooi staan. Wie weet komen er wel meer planten in huis, dan is alles ook meer in balans! Herkennen jullie dit of zijn jullie echte plantliefhebbers? 

Liefs, Jet

Kamerlinde - Intratuin
House Doctor kussen - Xcuseme
Cole & Son behang 'woods' - Femkeido
Kruk industrieel - Kwantum
Box tuinstoelen - Wonenmetlef
Poster 'hipstergoat' - Wonenmetlef6 opmerkingen:

 1. De kamerlinde staat op alle plekken erg goed hoor, vind ik. Het maakt het wat meer huiselijker en ondanks de groene kleur past het gewoon goed. Ik herken me wel in jouw stukje hoor, heb al regelmatig planten in de kliko gegooid...nu zet ik me er zelf toe om goed de planten te verzorgen zodat ik er ook langer plezier van heb. Het behang in de gang blijft echt een superidee van je, zo leuk met het houten bankje. X, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha ik ben het tegenovergestelde van jou, ik heb echt enorm veel planten in m'n huis staan. (Even een rondje gemaakt, ik zit nu op 19 planten :O) Ik heb wel veel soorten die ook in interieurblogs en op pinterest regelmatig opduiken zoals de cactus, monstera deliciosa en de fiddle leaf fig. Hartstikke gaaf, maar het klopt wel dat je huis door het groen een andere sfeer krijgt en ik vind dan ook dat het scandinavische gevoel niet zo goed uitkomt in mijn huis mede door al het groen. Het is nu meer een mix tussen scandinavisch en eclectic, maar ik ben er wel blij mee. Tip voor jou: mocht de kamerlinde nou toch nog een te grote stap zijn, koop dan eens een kleiner plantje wat je in een witte pot zet: dat is minder heftig. Oh en ik vind het blog van Elze (Everythingelze) echt een inspiratie voor de balans tussen groen in huis en white living. Ben benieuwd of je er wat aan hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's! Heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was me nooit opgevallen dat je niet of weinig groen in huis hebt! Zo heb ik mijn asperagus gekocht nadat ik hem in jouw tornado rek zag staan. Nog steeds gek op de fijne structuur van de plant! Ik ben gek op planten, maar baal altijd als ze uit hun vorm raken doordat ze groeien (en ze groeien vaak niet mooi, lelijke uitschieters of helemaal scheef) Dus ook al ben ik een plantenliefhebber, ik herken me ook wel deels in jouw verhaal. Uiteindelijk belanden ze allemaal in de kliko... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha tornado rek... Stomme auto-correct...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij thuis is het groen, groener, groenst. Ik hou van planten. Van mijn huis maak ik het liefst een boomhut die in het jungle staat. Er hangen nog net geen lianen om mee naar beneden te slingeren.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.