zaterdag 2 mei 2015

Nooit meer gaatjes in de muur

Meerdere malen heb ik op Instagram vragen gekregen over mijn handige ophangsysteem boven onze bank. Dus bij deze een uitgebreide post met alles wat je moet weten en de positieve en de negatieve puntjes van het systeem. Als jij net als ik net zo van veranderen houdt is dit echt een aanrader dus lees snel verder!


Een ophangrails koop je al bij de bouwmarkt voor een schappelijk prijsje, ateliers verkopen ze ook maar deze zijn meerdere malen duurder. Klik hier als je wilt weten welke bouwmarkten ze verkopen. Wij hebben in de lengte van de muur achter de bank de rails opgehangen, daarbij hebben wij 2 setjes gebruikt van 2 meter. Waar we wel even van schrokken, was dat er maar liefst 31 gaatjes in onze plafond moesten worden geboord. Als je net alles hebt laten stuken wil je dat echt niet. Dus we hebben een houten lat wit geverfd en aan de muur laten boren en daar vervolgens de rails aan vast geboord. Scheelt behoorlijk wat gaatjes. De lat is totaal niet storend trouwens. Zie hieronder;


Het fijne aan het systeem is natuurlijk dat je zo vaak kan veranderen als je maar wilt, nooit meer gaatjes! Je kan ook bij de bouwmarkt transparante draadjes met de haakjes los bij kopen. Bij een setje zitten er namelijk maar 2 in. Je kan er zo veel draadjes aan hangen als je maar zelf wilt en het handige is dat je ze er ook allemaal weer af kunt halen. Wat ik minder fijn vind aan het systeem is dat je de haakjes boven de meeste lijsten uit ziet komen, ook vallen de transparante draadjes op en moet je de onderkant er van op een creatieve manier weg zien te moffelen. Ondanks dat ben ik er erg blij mee en vind ik het heerlijk te kunnen variëren!


Bij de bovenste foto's heb ik 2 grote lijsten met posters van Playtype opgehangen, twee echte eye catchers in onze woonkamer. Op de onderste foto's heb ik 4 wat kleinere dingetjes opgehangen, zodat je een beetje kunt zien hoe je kan afwisselen. Dus ik zal zeggen, rennen naar de bouwmarkt en experimenteren maar!

Liefs, Jet


Ophangrails - Karwei
Posters Playtype - The Poster Club
Metalen letter M - Stoermetaal
Poster 'A Beer' Coco Lapine Design
Bank Be Pure Home - Basic Label
Kussen cross - Carlijn Q


3 opmerkingen:

 1. Ja handige tip! Ik heb een rails boven de bank hangen en je moet idd de draadjes wegmoffelen.hihi
  Voor een volgende rails op een andere plek ga ik je tip graag gebruiken!
  Grtjs binwonen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eindelijk het grote geheim ontrafeld ;-). Ik schrik ook wel even van die 32 gaatjes (?) dan hebben jullie het wel goed opgelost! Ik zie ook nog iets voor boven de bank, misschien dat dit een goede optie is. X, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super tip dat witte balkje! Voorkomt een hoop ellende in je plafond! :) op mijn vorige werk hadden we dit systeem ook! Viel me altijd op dat alles daar zo bungelde en scheef hing, maar op jouw foto's te zien hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Wat een fijn systeem!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.