dinsdag 12 mei 2015

Mini metamorfose

Al een lange tijd liep ik rond met het idee om op de lange muur van de woonkamer een baan te schilderen, net zoals in mijn werkkamer. Het was nog al een groot vlak van wit, door de tv meubel, de muur en de vloer. Ondanks dat ik erg van wit hou, was het toch iets te veel van het goede en vond ik het erg kil ogen. In combinatie met onze meubels en kleuren leek grijs mij wel erg tof. Dus ik ging eindelijk maar eens aan de slag!


Vorige week maakte ik een moodboard om de keuze voor een mooie tint grijs te bedenken. Uren bladerde ik door oude tijdschriften en kwam ik tot de conclusie dat grijs erg mooi is in combi met hout. Zo leuk om op die manier geïnspireerd te raken. Ik verfde de baan in een prachtig licht grijze maar toch ook warmte tint. Ik kocht de verf bij de Karwei (IG PS-1027). Bij het kiezen heb ik goed gekeken hoe de kleur zou staan bij wit (ral 9010) want ik wilde niet dat het contrast te groot zou zijn. 


Ook bestelde ik bij ABCD kaarten zwart wit portret-kaarten en werd ik spontaan verliefd op de 'shout' poster van Via Martine toen ik deze in real life bij een vriendinnetje thuis zag. Zwarte lijsten werden vervangen door houten lijsten, een witte plank werd vervangen door een MDF plaat en alle roze prullaria werden opgeborgen. Zo kreeg ons huis opeens een mini metamorfose en ik ben zeer tevreden met het resultaat! 

Liefs, Jet


Verf Karwei - IG PS - 1027

Bertoia draadstoel - Vintage Lab 15
Plankdragers House Doctor - Accessorize Your Home
Poster 'Shout' & kaarten modellen - Via Martine
Kaarten beroemdheden - ABCD Kaarten
Poster Playtype 'Welcome' - The Posterclub

5 opmerkingen:

 1. Mooi blog en dankjewel voor de vermelding! X
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie veranderingen en een mooi uitgekozen kleur grijs! Grtjs binwonen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie foto's en mooie veranderingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is echt heel mooi geworden! Ik heb de SHOUT van viamartine ook :D

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.