zondag 29 maart 2015

Veranderdrang of veranderdwang?

Wat hou toch ik van veranderen, elke dag verandert er wel wat in huis. Al is het maar een vaasje of een kaarsje dat ik verplaats, geen dag is hetzelfde hier. Je kan het zien als een hobby want er gaat best wat tijd in zitten, een heerlijke bezigheid maar ik zal eerlijk toegeven dat het soms wel wat onrust met zich mee brengt. Ons huis is helemaal aangepast op mijn veranderdrang, of zal ik het maar veranderdwang noemen? Anyway, met een beetje creatief denken kom je al een heel eind. Zo doe ik het; 

Ik heb het stukje behang van Cole & Son in de woonkamer opgehangen met jawel.. punaises! Zo kan ik het weer makkelijk weghalen als ik het zat ben of als ik het op een ander plekje wil hangen. Ook heb ik bewust gekozen voor maar 1 lamp boven de tafel, zodat ik de tafel in de breedte tegen de muur kan zetten of los in de lengte. Met twee lampen wordt dit namelijk best lastig. Ik kan je vertellen dat sinds we hier wonen (4 maanden) ik de tafel al regelmatig heb gedraaid. Ideaal,  telkens als ik de tafel weer draai voelt het als nieuw. Boven de bank hebben we een ophangrails in de breedte van de hele muur. Met de rails kan ik alle kanten op zonder dat er gaatjes zichtbaar zijn. Ik kan meerdere lijsten ophangen en veranderen van plek. Nu hangen er twee lijsten en een lichtsnoer. Maar als ik weer helemaal wat anders wil boven de bank, kan dit ook gemakkelijk. Ik ben in ons nieuwe huis echt een angsthaas met gaatjes in de muur. Dat krijg je met strak gestukte muren, dan pas je wel op!


De tafel staat nu weer in de lengte en los van de muur, even andere accessoires op tafel en een andere stoel aan de kop van de tafel en de hoek voelt weer als nieuw. Heerlijk dat veranderen! Ik weet nooit voor hoe lang het zo blijft met mijn veranderd(r)(w)ang maar voor nu ben ik super tevreden. 


Ik weet bijna zeker dat ik niet de enige ben met deze drang of laten we het gewoon vanaf nu dwang noemen want voelt het soms ook gewoon niet zo? Jullie kunnen je hier vast heel goed in vinden. Hebben jullie nog handige tips om je huis te veranderen? Ik hoor ze graag! 

Liefs, JetPia Wallen + plaid - Mr. Desing
HK Living broodplank - Wonenmetlef
House Doctor lijst 'G' - Livvlifestyle
Transparant armchair - Teleukhout
Eettafel & bank - Jorg Steigerhout
DSW stoelen  - De woonbrigade 

4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar 😃
  Vind je tafel zo het allermooiste in deze positie!!

  Fijne week
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha herkenbaar! Het is ook heel leuk om telkens te veranderen, zo voelt het elke keer weer als nieuw. Het houd je alert, denk ik... :p
  Mooie foto's weer!

  Liefs,

  Alana @alanajansen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi zeg! Was al een tijdje aan het twijfelen of ik wel of geen kaarsenplateau moest bestellen, maar als ik het zo op deze foto's zie ben ik over de streep, zo mooi! En inderdaad erg herkenbaar ja, constant alles schuiven..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar! Wat een leuk blog heb je, via instagram hier terecht gekomen. Ik ga je volgen.
  Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.