donderdag 5 maart 2015

Mijn avonturen in kringloopland #1

De kringloopwinkel, een plek waar ik erg graag kom. Zo 1 keer in de 2 weken vind je mij daar. En het is niet dat mijn huis vol staat met zichtbare kringloopvondsten, maar ik ik koop toch echt wel bij elk bezoekje iets. Ik hoor zo vaak mensen tegen me zeggen dat bij hun kringloopwinkel nooit iets leuks te vinden is en dat ik altijd geluk heb met mijn vondsten. Zo zie ik het zelf eigenlijk niet, het is meer een kwestie van regelmatig gaan, meerdere kringloopwinkels bezoeken en goed zoeken en door dingen heen proberen te kijken.
Zo koop ik er regelmatig potten voor mijn planten, ideaal want ze hebben zo veel verschillende maten en kleuren. De keuze is reuze! En ik kijk ook standaard bij de lijsten, denk de foute platen/schilderijen/foto's weg en je hebt een prachtige lijst voor een prikkie. Laatst vond ik de perfecte maat voor een poster maar de lijst was goud. Nou, dan spuit ik de lijst thuis gewoon zwart. Zo heb ik er ook meerdere theepotjes vandaan. Voor een mooie theepot betaal je zo al meer dan 30 euro en bij de kringloop ben je met 2 euro klaar. Zo heb ik er ook prachtige borden, schalen en mokken vandaan. Een keer in de vaatwasmachine en het is weer als nieuw!Vandaag ging ik weer eventjes langs de kringloop. De dichtstbijzijnde is hier in Amersfoort, een lekker grote hal waar ik zo een uur rond kan snuffelen op zoek naar een juweeltje. Het langst blijf ik meestal hangen bij de lijsten en de potjes en vazen. En daar zag ik een vaasje staan ( voor maar 50 cent.. ja ik weet ook niet waarom, maar ik roep graag de prijs als het zo'n enorm goed koopje is) precies mijn kleur, met een kransje van nep bloemetjes eromheen. Vreselijk eigenlijk, maar ik haalde het kransje er van af en taadaaa ik zag er opeens een prachtige kandelaar in! En het salade flesje (voor serieus 20 cent) vond ik super gaaf en leek me leuk staan bij al mijn Nicolas Vahe producten. Ik kocht ook een wit potje voor een plantje.Het zwarte theepotje op de foto was ooit groen geruit en daarmee ben ik ook losgegaan met de spuitbus (tip: zwarte spuitbus koop je bij de Action en dekt super).


Je zal het niet meteen zeggen misschien, maar op de overzichtsfoto hierboven zie je wel 5 kringloopvondsten. De nieuwe kaarsenstandaard natuurlijk, het industriële lampje die ik zelf zwart spoot, de lijst waar Scarlett in pronkt, de zwart witte kussen op de bank en de rechter lijst die ik ook zelf zwart spoot.  Het is toch geweldig om desing te kunnen combineren met low budget? 

Hier nog enkele tips voor het kringloop-shoppen:
 • Bij twijfel, gewoon kopen.. wat maakt die 80 cent nou uit? Als je het echt niets vindt, breng je het gewoon weer terug en maken zij vast wel weer iemand anders er blij mee. 
 • Niet helemaal jouw kleur maar wel een gaaf ding? Denk aan de mogelijkheden zoals spuitbussen en verf! Alles va,t op te knappen. 
 • Kijk verder dan je neus lang is, dan spot je de leukste dingen! Dus neem er lekker de tijd voor.
 • Vergeet de servieshoek niet, daar staan de prachtigste dingen tussen.
 • Vergeet ook de lijsten-hoek niet. Denk vooral die platen/schilderijen/foto's weg en je hebt een prachtige en betaalbare lijst.
 • Als je een auto hebt, ga dan met de auto.. wie weet spot je opeens een geweldig meubel en baal je als je het niet mee kunt nemen.
 • Probeer regelmatig te gaan want het assortiment verandert snel, dus er is altijd wel iets anders en probeer ook eens een andere kringloop dan degene in jouw buurt.
Ik hoop jullie vaker op de hoogte te brengen van mijn vondsten. Dit keer waren het kleintjes, maar wie weet de volgende keer wel een grote vondst. Dat maakt kringloop shoppen ook zo verrassend, je weet nooit waar je tegen aan gaat lopen!


Liefs, Jet


Nicolas Vahe olieflesje - Wonenmetlef
Theedoek Fermliving - Wonenmetlef
Playtype poster 'Welcome to the city' - The Poster Club
Poster 'kleine lettertjes'  - Donebymyselfblog


3 opmerkingen:

 1. De kringloop in Amersfoort is inderdaad heel fijn! Ik heb daar ook eens een hele vette bank (in barok) stijl gekocht, een andere keer vond ik daar ook een vintage lampenstandaard: het is een ankerketting van een grote boot, waar een standaard van is gemaakt. Ben er heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Mariët! Ik vind het ook heerlijk om lekker te snuffelen in kringloopwinkels! Jammer dat ik niet zoveel tijd meer heb, maar zodra ik kan ga ik even. Leuke blog heb je geschreven en goeie tips. Ga de volgende keer eens even kijken tussen de lijsten, want daar kijk ik eigenlijk nooit. En de tip van de auto... Fietsen met een kinderfietsje met zijwieltjes is niet echt handig ;) X Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke blog, leuke dingen en heel herkenbaar. Ik ga ook regelmatig even een kringloop winkel binnen en ben als een kind zo blij als ik met wat thuiskom voor een prikkie! En inderdaad kun je het simpel veranderen naar je eigen stijl. Ook ga ik graag naar rommelmarkten waar ik vooral niet vergeet de half verscholen dozen even te bekijken. Regelmatig zit daar ook nog wat leuks in! Groetjes binwonen IG

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.