zondag 8 maart 2015

Laat de lente maar komen!

Wauw, het lijkt wel lente vandaag! Mijn handen beginnen meteen te kriebelen en ik heb gelijk zin om de tuin op te leuken. Je zal haast vergeten dat het pas maart is en dat het zomaar volgende week weer 0 graden kan zijn. Nou is onze tuin op het moment een bouwval, hier en daar al wat planten en stenen er uitgesloopt. Dat weerhoudt mij er niet van om toch een leuk hoekje te creëren.  Ik scoorde op marktplaats de bekende witte stoeltjes van Ikea. Doe daar een leuk kussentje op en de tuin is meteen wat meer aangekleed. Het thema voor ons nieuwe tuin wordt; zwart wit.. verassend hé?


In april gaan we beginnen met de tuin. Het wordt nog een behoorlijke klus. Allereerst moet de grote conifeer er uit, die neemt erg veel ruimte in beslag en daarnaast neemt het ook veel licht weg.  Alle schuttingen zijn nu nog een andere kleur of formaat, door ze een dezelfde kleur te beitsen wordt het straks wat meer een geheel. De hele bestrating moet er uit en we moeten alles weer opnieuw bestraten, we zullen gaan werken met nieuwe tegels maar ook degene die er nu in liggen, in verband met ons budget. Ook komt er een rechthoekige vijver in, dat wilt vriendlief al vanaf jongs af aan, wat houten vlonders er naast en je krijg een leuk en speels effect! We zullen vooral met potten gaan werken, aangezien we allebei niet echt groene vingers hebben. We willen meerdere zit-hoekjes creëren omdat de we ons dan mee kunnen verplaatsen met de zon. Een steigerhouten tafel met prachtige witte box stoelen zullen centraal staan in de tuin. Ik kan niet wachten om te gaan beginnen! Hieronder zie je onze inspiratie collage voor de nieuwe tuin.


Zo zie je trouwens maar weer dat je helemaal niet zo veel nodig hebt om je tuin/terras/balkon op te leuken. Koop leuke betaalbare stoeltjes (denk ook aan marktplaats) en wat potten en plantjes en het ziet er al meteen fris en gezellig uit. Ik zal jullie op de hoogte houden van deze grote klus! 

Liefs, JetTea leaf - Wonenmetlef
Servetten Ferm Living - Wonenmetlef
Chocolade Nicolas Vahe - Wonenmetlef
Stoeltjes - Ikea


6 opmerkingen:

 1. Hihi, reageer ik weer maar je hebt ook zo' n leuke blog!��
  Leuk leuk ben benieuwd naar het eindresultaat!Wij hebben jaren geleden ook grondig onze tuin aangepakt en bijna al je spullen van je moodboard gebruik ik ook in de tuin. We hebben zelf een steigerhoutentafel gemaakt en daar staan die witte stoelen om heen. Witgeverfde pallets gebruik ik in de zomer als daybed en de lampionnen, witte potten met buxus en bamboe en een kachel maken de sfeer compleet. Ik kan niet wachten op mooier weer!�� Ik heb wel antraciet maar nog niet veel zwart in de tuin, maar zit eraan te denken dit wat meer te gaan gebruiken. Wit zwart hout en groen bij elkaar is zo'n mooie stijlvolle combinatie! Groetjes binwonen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je mijn blog trouw bezoekt en reacties achterlaat, doet me goed :) Jullie tuin klinkt super!! Nieuwsgierig naar de foto's van jullie tuin, klinkt als een heerlijke plek! Groetjes

   Verwijderen
 2. Ja het is een heerlijke plek! Zodra de zon een beetje schijnt, zijn we in de tuin te vinden. Nu ligt alles nog opgestapeld in het tuinhuisje. Zodra het langer weer blijft, ga ik alles weer in de tuin zetten en zal ik er foto's van maken en op instagram plaatsen! Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I have no idea what are you saying, but I really love your pictures:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh heerlijk! Wij verbouwden onze tuin precies 2 jaar geleden. Als het klaar is kun je trots zijn. Het wordt vast heel mooi bij jullie. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto 's en je collage beloofd veel goeds! Ik ben nu al benieuwd naar de komende plaatjes op IG als je tuin klaar is 😊 Liefs Esther @ hartoffconcrete

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.