donderdag 19 maart 2015

Kijkje in de keuken

Voor de nieuwsgierigen onder ons, hier een uitgebreid kijkje in onze keuken. Toen we ons huis voor de tweede keer gingen bekijken met mijn schoonvader erbij, zei hij al snel dat met de oude keuken niet veel viel te bezeilen. Hij is keukenboer dus heeft daar goed kijk op. Ik kon wel sprongetje in de lucht doen met het idee helemaal zelf een keuken te kunnen uitkiezen. Daar had ik altijd al van gedroomd!


We hebben een lichte en vooral ruime keuken.We hebben gekozen voor een licht grijs blad van composiet. De keukenkastjes zijn sneeuwwit, dit omdat het mooier uitkwam met het grijs. De muren zijn  RAL 9010, dit kleurverschil is trouwens totaal niet storend. We hebben een nisje laten maken in de muur, aangezien we naast de keuken een was-hok hebben konden we makkelijk het nisje en de inbouwoven maken. We hebben bijna alles uit de oude keuken gesloopt, het enige wat nog wel uit de oude keuken komt is het fornuis. Die was te mooi om weg te doen.


Doordat we de keuken wel heel wit vonden, hebben we gekozen om een muurtje te verven met krijtboordverf om het een beetje te breken (dit verkoopt de Action voor maar een paar euro en dekt prima). Ik vind het leuk af te wisselen met teksten en plaatjes, deze vind ik vaak op Pinterest en teken ik na. Ook heb ik magneetfotootjes opgehangen bij het fornuis om een toch een persoonlijke touch aan de keuken te geven. Dit was trouwens een cadeautje die ik kreeg met de laatste Instaswap. Sinds dit weekend ligt er nu ook een zwart wit vloerkleedje in de keuken, dat staat net wat gezelliger en warmer. Of het praktisch is zullen we gaan beleven. 


Mijn vriend wilde dolgraag een bar, ik zag meteen voor me hoe gaaf dat zou kunnen staan met de indrustriele krukken van Quip & Co en stemde er mee in. Het is een gezellig hoekje geworden waar je met je wijntje kan zitten terwijl de ander aan het koken is. Of zoals de meesten mannen in hun hoofd hebben, je gooit een pizza  in de oven en je kan 'm meteen aan de bar opeten. 


Het servies is allemaal zwart wit, niet geheel verrassend meer bij mij geloof ik. Het staat te pronken op de plankjes en ik blijf verzamelen, van servies kun je nooit genoeg hebben toch? Ik merk wel dat ik steeds meer behoefte heb aan kleur. Dus hier en daar heb ik er wat roze ingebracht, zoals de theedoek van Donna Wilson en poster van Snug Studio. De keuken is een plek voor mij waar ik blijf veranderen. Doordat er vooral veel kleine spullen staan, vind ik het al snel wat rommelig staan dus ik blijf zoeken naar de juiste indeling. Maar naast dat is het een erg fijne plek om in te werken en sinds we de keuken hebben zijn we veel meer aan het kokkerellen, ik moet binnenkort maar eens mijn allereerste taart er gaan bakken geloof ik!

Liefs, Jet

Nicolas Vahe producten - Wonenmetlef
Servetten & theedoek Fermliving - Wonenmetlef
Theedoek Donna Wilson - Wonenmetlef
Yeah Baby Yeah poster - Donebymyself
Barkrukken - Quip & Co
My Little Day bordje - Cherry on the top
Servetten ruitjes - H&M Home

13 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's. Heerlijk de bloemen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, echt heel mooi. Wat een droomkeuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Van H&M home, ik knipte de gele randen er van af :)

   Verwijderen
  2. Van H&M home, ik knipte de gele randen er van af :)

   Verwijderen
 4. Schitterende keuken, Mariët! Lijkt me een feestje om in te koken en bakken, zo'n heerlijke lichte ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige keuken, we zijn er helemaal verliefd op :-) Momenteel is ons nieuwbouwhuis in aanbouw en wat ik zo zie op je foto's, hebben we dezelfde maten qua keukenruimte, om het zo maar te zeggen. We zien dat je een L-vorm hebt, en dat leuke nisje waar de oven/magnetron staat: is dat de lange zijde tegenover het fornuis of hebben jullie daar nog een wandje staan (waar je krijtbord-tekeningen op staan)? We zijn erg benieuwd dus het zou tof zijn als je zou reageren, alvast bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!!! Lief compliment :) fijn jullie te mogen inspireren! Het nisje met de bar en de oven is inderdaad tegenover het fornuis, je kan het goed zien op de foto met de houten haak en theedoek er aan.. Achter dat muurtje is het nisje, en in dat nisje zit het krijtbordverf! Hoop dat je genoeg hebt aan deze info :) anders moet je het maar zeggen! :)

   Verwijderen
 6. Wat een ontzettend mooie keuken! Wij zijn momenteel bezig met de aankoop van een huis waar we ook graag een nieuwe keuken in willen plaatsen. Heb je iets meer informatie voor ons over het type kastjes en waar jullie de keuken gekocht hebben ? Hoop dat je dit hier wil delen :) Groetjes, Amber

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, mag ik je vragen waar je de taartschep hebt gekocht? Ben daar naar op zoek. Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo, mag ik je vragen waar je de taartschep hebt gekocht? Ben daar naar op zoek. Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.