vrijdag 10 februari 2017

Bezoekje aan Spoor 38 | winactie Lyon bar stool

Een week geleden ging ik op bezoek bij een wel heel bijzondere plek. Namelijk Spoor 38, een enorme loods vol met industriële en vintage meubelen, lampen en accessoires. Gelegen in mijn mooie stadje Amersfoort. Ik had geluk, want maar één keer per jaar wordt de loods opengesteld voor particulieren. Maar toch mocht ik er toch even spieken. Rondsnuffelen kan altijd natuurlijk, maar dan via de webshop! Bij binnenkomst keek ik mijn ogen uit, een walhalla voor vintage & industriële lovers zoals ik!


Het bezoek aan Spoor 38 was niet helemaal zonder reden, ik mocht namelijk mijn gepersonaliseerde Lyon bar stool ophalen voor Peppe. Maar niet voordat Jeroen Speksnijder, eigenaar van Spoor 38, mij een uitgebreide rondleiding had gegeven door zijn bijzondere loods en enthousiast zijn verhaal deed over het verhaal achter de Lyon bar stools. 


Na een bezoekje aan Amerika waar Jeroen inkopen deed, kwam hij terug met wat industriële werkkrukken. Zo kwam het dat hij ineens in het bezit was van oude 'Lyon bar stools'. Na wat research ontdekte hij dat deze stoere krukken nog steeds worden geproduceerd. Het ontwerp van deze Amerikaanse krukken is sinds 1930 onveranderd gebleven! Jeroen zag er wel wat in en nam contact op met de producent. Spoor 38 is nu de enige verkoopplek in heel Europa waar ze deze toffe krukken verkopen! Zo pronkt er dan ook een draaiende Lyon stoel uit de jaren 30 in een glazen huisje in de loods en kun je inderdaad zien dat er helemaal niets aan is veranderd! 


Het was super interessant om Jeroens verhaal zo te horen over de Lyon bar stools! Ze zijn erg gewild, zo gebruikt vtwonen regelmatig de krukken voor het programma en het tijdschrift. De krukken zijn ook erg geliefd in het horeca wereldje, het zijn perfecte stoeltjes voor bars en restaurants. De stoel kun je in de meest uiteenlopende kleuren krijgen en in 3 verschillende hoogtes. Kies je het liefst voor het origineel (grijs), kleur of verouderd? Het is allemaal mogelijk! 


Zelf koos ik voor de meest veilige kleur, namelijk RAL 9010. Dit omdat al onze stoeltjes aan tafel wit zijn en ik 1 kleur het rustigste vind staan. Speciaal voor Peppe hebben ze het stoeltje gepersonaliseerd en pronkt zijn naam op de achterkant. Het duurt nog wel even voordat hij er helemaal zelfstandig op kan zitten, want het lijkt dan wel een kinderstoel, het is toch echt een volwassen stoel! Ik ben heel blij zo'n uniek model in bezit te hebben, het verhaal erachter maakt het extra bijzonder. En past hij niet perfect bij de apothekerskast qua style? 

Ben jij na het lezen van mijn blog ook zo enthousiast geworden? Dan heb ik heel tof nieuws voor je! Ik mag namelijk in samenwerking met Spoor 38 een standaard Lyon bar stool weggeven, dit is de grijze uitvoering (zie link voor foto). Wat moet je doen? Spoor 38 volgen op Instagram en hier een reactie achterlaten (tip voor mensen zonder Google account of eigen website: je kunt gewoon @ doen en dan je Instagram-naam invullen). That's it! Ik ben super benieuwd wat jullie er van vinden. Volgende week vrijdag maak ik de winnaar bekend! Succes!

Iedereen super bedankt voor het meedoen met deze winactie. Ik heb erg veel leuke en enthousiaste reacties gekregen, daar word ik blij van! Waar ik ook heel blij van word, is het bekend maken van de winnaar. Altijd fijn iemand te mogen verrassen! @bijsuuz begin maar alvast met het creëren van een hoekje in je keuken, want jij bent de winnaar van de grijze Lyon Bar Stool. Gefeliciteerd, stuur je je gegevens naar missjettle@hotmail.com?


Liefs, Jet